Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem z moja becia a mianowicie na zimnym silniku po nocy autko po odpaleniu gasnie, po kolejnym odpaleniu pochodzi z 5 sekund i znowu gasnie i tak zrobi z 3 razy i w koncu nie gasnie bledow zero ratujcie :cry:
Opublikowano
Witam wszystkich kurde wymiana czujnika temperatury nie przyniosla rezultatu bmw po nocy nadal po pierwszym odpaleniu po 5 sek.gasnie na kompie byl blad cos o trakcji a kolega tu pisze ze moze to przepustnica a jak to sprawdzic przez nastawy podatawowe w kompie ? :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie powiem Ci jak sprawdzić przepustnicę, u mnie po prostu została wymieniona na inną używaną. Po wymianie ustało falowanie obrotów.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam wszystkich z moim problemem a mianowicie auto zaczeło znowu na zimnym gasnąć i to niestety cewki sprawdzałem również Vanosa i dalej nie chodzi tak jak powinien :mad2:
  • 1 rok później...
Opublikowano
Panowie i Panie, mam ten sam problem. Mianowicie gasnie na zimnym. Zauważyłem ze jak jest powyzej 20 stopni ciepla na dworzu to jest wszystko ok, jak ponizej to zaczyna sie problem, auto gasnie tzn odpala i po 15 sekudach gasnie. Musze tak krecic z 10 razy az w koncu jest ok dodam iz zimniej tym musze krecic dluzej. Bledow prawie brak jest tylko czujnik poziomu oleju ale to chyba nie ma znaczenia. bmw e60 530i m54. prosze o pomoc