Skocz do zawartości

BMW e 46 2.0i r6 falowanie,gaśnięcie,bardzo niskie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam BMW e 46 2.0 benzyna r6 150 km ,1999r Coupe

Od jakiegoś czasu borykam się z bardzo uciążliwym problem przy którym mechanicy rozkładają ręce a mianowicie.

Po odpaleniu nawet na zimnym gdzie powinno być ssanie utrzymuję 400/500 obrotów telepie samochodem,dziwnie pracuje,jak wejdzie na wyższe obroty silnik pracuje w miarę normalnie lecz po wciśnięciu pedału sprzęgła silnik gaśnie przez co jazda staje się nie możliwa w takim stanie.

Dziś odłączyłem przepływomierz i o dziwo na benzynie pracuje dobrze utrzymuje równe obroty,tylko nie raz coś zafaluje,po przełączeniu na LPG problem wraca 400/500 obrotów itd...

Proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu sprawy i dodam że silnik po wymianie uszczelki pod głowicą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może na początek błędy? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Błędy

czujnik położenia wałka wylotowego vanos -wymieniony nic nie dało ,ogólnie rozrząd zrobiony łańcuch nowy itd.

wypadanie zapłonów na wszystkich cylindrach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy czujnik założyłeś? Nieodpowiednie zamienniki mogą dalej powodować błąd lub jego nie będzie ale dalej źle pracuje. Pokaż korekty paliwowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Czujnik Febi podobno bardzo dobry zamiennik

Jutro postaram się wysłać film z korekt paliwowych

ale zastanawia mnie dlaczego po odłączeniu przepływki tak się poprawiło zrobiłem już 100 km bez przepływomierza i na benzynie jest w miarę dobrze ma moc itd,ale po przełączeniu na gaz w trasie jest okey tylko gdzieś staje to obroty szaleją

myślałem żeby nie podmienić mojej przepływki i zobaczyć czy będzie jakaś poprawa