Skocz do zawartości

czy jest sens obnizac 7ke?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak sobie mysle ,ze w zasadzie maja 7ka troch za wysoko stoi... :lol:

macie moze jakies pomysly na dobre rozwiazanie tej mijej finezji???

moze macie jakies fotki z przykladami e38 przed i po obnizeniu?

kolego mi powiedzial ,ze mozna przyciac sprezyny???

czy to aby nie jest chore??? :D :D :D

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Ja miałem kiedyś obnizoną na czerownych sprężynach ale już podwyższyłem poczułem to na komforcie.

Nie tnij sprężyn ... jak już kup sobie już krótsze własnie progresywne czerwone jak juz tak bardzo chcesz.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

ciecie sprezyn-tez uwazam za chorobe..

ale mam zamiar kupic 19"fele i profil 45 przy sportowych sprezynach bedzie za bardzo trzeslo..wiec chyba sobie odpuszcze..

Opublikowano

ostatnio jezdzilem e39 na 19' i niskim zawiasie,wyglada kozacko i jezdzi kozacko :), kolega (wlasciciel) mowi ze w m-c dobil zawieszenie , ale on laduje sie w kazda dziure :duh:

co do 7 to zalezy co lubisz jak cenisz komfort to wsadz fele i zostaw zawias w spokoju

ps. ja mam wprawdzie e36 na 18' i czerwonych sprezynach, od 1,5 roku nic w zawieszeniu nie ruszalem a kontrolnie sprawdzam je przed sezonami zima/lato...lato/zima i jest spoko

Opublikowano

auto mojego kumpla 20' BBS-y (skręcane) zawieszenie AcSchnitzer - dostępne w ASO BMW Sikora Bielsko Biała (wbrew pozorom ceny nie są kosmiczne, jak się ma jakieś upusty) - auto wcale na tym nie jest twarde, a prowadzenie jak po szynach:

http://img239.imageshack.us/img239/9561/6410cv3.jpg

i jeszcze jedna z tegorocznej Majówki:

http://img239.imageshack.us/img239/9601/6408mn1.jpg

Opublikowano
dlatego dałem to foto, zeby pokazać, jak wygląda na dużych kołach przy zwykłym zawieszeniu... niezaciekawie...

Dla mnie ta druga wyglada o wiele lepiej. obnizona tak se. Te BBSy sa takie sobie. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Opublikowano
Widzialem, choc nie tak duze. Cena akurat nie robi na mnie wrazenia. Po prostu mamy inny gust, fele dla mnie sa przecietne. Pozdrawiam.

Opublikowano
Widzialem, choc nie tak duze. Cena akurat nie robi na mnie wrazenia. Po prostu mamy inny gust, fele dla mnie sa przecietne. Pozdrawiam.

Ja widziałem na żywo E-38 na takich kołach i tak sobie wyglądała.Oczywiscie rozmiar konkret ale nie podoba mi się te koło tak jak Alpinka.

Dla mnie Alpina 20" bije tego BBS-a na głowe,ale oczywiście to jest moje zdanie. Co do ceny to za tą kase ja bym kupił Alpine ale tą 21" z E-65.Widziałem taką na E-38 i poprostu masakra.Nie widziałem ładniejszego koła na E-38 :D

Co do zawiasu to na tej fotce gdzie stoji ta czarna E-38 na Alpinie na seryjnym zawieszeniu to jest taki efekt bo wydaje mi się że tył już lekko w niej siedzi.Też tak miałem i fura nie wyglądała najlepiej.Podniosłem o centymetr i teraz jest OK.

Opublikowano

widzialem ta 740d na 20' bbsach na zywo na zlocie w tarnowie - i tez uwazam ze alpina jest duzo ladniejsza ... - oczywiscie to moje zdanie ...

jak zamierzasz wrzucic 19 to musisz opuscic zawieszenie bo bedzie to wygladac smiesznie - z przodu zostaje duza luka miedzy opona i blotniekiem - nie dlatego ze tyl siedzi - tylko jak sa projektowane samochody BMW ( i nie tylko ) - tylne blotniki sa mniej wyciete niz przednie - i daje to zludzenie ze tyl siedzi , a z przodu jest dziura ...

Opublikowano

wow.. :mrgreen:

wiec mam dylemat ...strasznie ale to strasznie fajnie wyglada e38 obnizona,

powiem szczerze czy sa to BBS-y czy ALPINY- to naprawde zrobilo na mnie wrazenie!!! :cool2:

jesli chodzi o felgi dla mnie to ja preferuje felgi z duzym rantem!!! :D

takie np.Ac Schnizer!!!

ale jak mowilem mam dylemat czy taki samochod na takich 19"i obnizonym zawieszeniu zniesie polskie drogi,...czy ja to tez zniose!

Opublikowano
wow.. :mrgreen:

wiec mam dylemat ...strasznie ale to strasznie fajnie wyglada e38 obnizona,

powiem szczerze czy sa to BBS-y czy ALPINY- to naprawde zrobilo na mnie wrazenie!!! :cool2:

jesli chodzi o felgi dla mnie to ja preferuje felgi z duzym rantem!!! :D

takie np.Ac Schnizer!!!

ale jak mowilem mam dylemat czy taki samochod na takich 19"i obnizonym zawieszeniu zniesie polskie drogi,...czy ja to tez zniose!

Ja bym dal se luz. Ale wy Warszawiacy lubicie takie rzeczy. Ja wole jak auto ladnie stoi oryginalnie, na oryginalnym zawieszeniu i felgach od tego modelu. Kazdy ma swoj gust. Pozdrawiam i powodzenia.

Opublikowano

oczywiscie kazdy ma swojego bzika...

czas pokaze co zrobie

gdyby ktos mi podpowiedzial jak na forum wkleic fotke ,bylbym wdzieczny

p.s

wtedy mozecie doradzic mi czy opuszczac czy nie!!!

czekam na podpowiedz.. :modlitwa:

Opublikowano
oczywiscie kazdy ma swojego bzika...

czas pokaze co zrobie

gdyby ktos mi podpowiedzial jak na forum wkleic fotke ,bylbym wdzieczny

p.s

wtedy mozecie doradzic mi czy opuszczac czy nie!!!

czekam na podpowiedz.. :modlitwa:

no wiec dajesz to: i%20tu%20wklejasz%20adres%20linka%20direct i widac foteczke wklejona :D

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Zgodzę sie z Tobą Xsilver że BMW są tak projektowane że luka miedzy kołem a błotnikiem jest większa z przodu niż z tyłu ale ja miałem tył niżej o centymetr tylko i teraz wyglada o niebo lepiej po podniesieniu.

Nie jestem zwolennikiem opuszczania auta.Dużych kół tak :D

Jeżeli miał bym opuszczać auto to maks 2 cm.Moim zdaniem to i tak już dużo.Jak słysze że ktoś puszcza fure na glebe o 5-8 cm to poprostu chce mi się śmiać.Jeździłem ostatnio seryjną 530d w pełnym M-pakietcie a więc i z zawiasem.Mega porażka jak dla mnie.Nie mam zwyczaju zwalniać na śpiących do zera.

Wygląd dużo dla mnie znaczy ale nie aż tyle żebym się męczyl wypatrująć każdej najmniejszej dziurki bo to może się źle skończyć.

Widziałem parę E-38 na żywo w niemczech na Alpinie na seryjnym zawiasie i wyglądały bosko.

Po za tym wszystkim to seria siedem jak dla mnie to nie jest do Tuningu.

Kup se Alpinke 20" albo 21" zostaw zawias w spokuju i bedziesz naprawde zadowolony.

Przy okazji tematu może ktoś wie czy oryginalna Alpina B12 miała jakiś niższy zawias?????

Opublikowano

a moze zrobie jak mowisz=obnize tylko o 2cm, :|

a felge 19" oponki 235/45/19 chyba takie sa potrzebne w e38? :cool2:

Opublikowano

Risto:

jestem laikiem komputerowym ,dla mnie jest niezrozumiale ,ze mam wkleic linaka...

rozumiem ,ze powinienem podac str z moim autkiem ale niestety tego nie mam .jak to zrobic.. :modlitwa:

Opublikowano

NIe wiem nad czym sie zastanawiasz.

e38 na duzych felgach z lekko obnizonym zawieszeniem , tak by kolo ladnie wygladalo w wypelnionym nim nadkolu, wygląda rewelacyjnie.

Co powiemjeszcze, każdy projektant projektuje auto wlasnie ladnie wypelnonymi nadkolami, z niskim zawiasem.

Auto tak właśnie obniżone wygląda tak jak chcieli by projektanci.

Wiem jak zwykłe e34 wygląda kiedy go ładnie posadzić.

Opublikowano

wlasnie tak byloby najladniej i najlepiej gdyby kolo bylo rowno z blotnikiem..,ale chyba wtedy byloby za twardo... :|

a moze sa sprezyny ktore obnizaja auto ale i nie sa bardzo twarde?/?

ile moga one kosztowac itp..

Opublikowano
Coś za coś niestety. Jak puszczasz auto w dół to automatycznie też musi być twardsze.Skracasz skok to jakoś musisz to wytłumić na dużo krótszej drodze zawieszenia a co za tym idzie sprężyna musi być twardsza.Jeżeli już myślisz wogóle o obniżeniu to kup oryginalna sprężyne która bedzie niższa naprzykład jakąś M pakiet.Nic innego bym nie kupował. Może tylko Eibacha ale nic po za tym.