Skocz do zawartości

Sterownik swiec zarowych problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jest tu moze ktos zroietiwany w sprawie sterownika swiec zarowych w 330d. Mianowicie chodzi mi o to czy taki sterownik moze rozladowywac akumulator podczas postoju lub czy moze pobierac zbyt duzo pradu podczas rozruchu , poniewaz podczas odpalania napiecie spada do ~8v.
Opublikowano
Akumulator masz sprawny? U mnie jak przy rozruchu napięcie spadało poniżej 10v to okazało się że aku nie domaga a miałem kiedyś problem ze sterownikiem swiec ale jedynie to nie podgrzewał 2 swiec.
Opublikowano
Aku mam nowe. Jeza tez wykluczam bo wiem ze to czesta przypadlosc bmw na obecna chwile calkowicie go odpielem a nadal cos zabiera prad. Sprawdzalem pobor pradu na postoju i pokazuje mi 0.04-0.02
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sterownik nie będzie zabierał prądu. W nim się żadne zwarcia nie robią które mogły by to powodować. W nim przerywają się tylko przejścia. Szukaj gdzie indziej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież to pobór w normie, w m57 nie ma sterownika, tylko przekaźnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak tak chodzilo mi o przekaznik. Pobor w normi i nawet po dluzszej obserwacji nie wzrasta a mimo to cos kradnie prad wiec szukam wszedzie i biore pod uwage wszystkie mozliwe opcje .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedź do innej hurtowni akumulatorów (nie tam gdzie kupiłeś) i niech go sprawdzą pod obciążeniem, wg mnie okaże się, że to szmelc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Aku bylo sprawdzane w warsztacie ktory nic nie ma do sklepu gdzie zakupione bylo aku. Po za tym aku bylo tez podmieniane na inne sprawne i nadal to samo. Dzisiaj sprawdzany byl pobor mocy na postoju i miernik wskazuje 0.04-0.06A ta wartosc ciagle sie wacha. Wyciagalem wszystkie bezpieczniki po koleji a na wskazniku niz zadnych zmian ciagle 0.04-0.06A
Opublikowano
Wyciagalem wszystkie bezpieczniki

Czy nie zapomniałeś o tych pod maską ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Pod maska mam tylko dwa po 30A w takim bialym „opakowaniu” w miejscu gdzie jest sterownik silnika. Te dwa tez sprawdzilem. Sa tam tez dwa przekazniki ich nie sprawdzalem
Opublikowano
Pod maska mam tylko dwa po 30A w takim bialym „opakowaniu” w miejscu gdzie jest sterownik silnika. Te dwa tez sprawdzilem. Sa tam tez dwa przekazniki ich nie sprawdzalem