Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

]Witam wszystkich serdecznie. Przepraszam wszystkich jeżeli się powtarzam. To mój pierwszy post w dziale E60. Od paru dni jestem posiadaczem w\w e 60 z 2005 r

otóż do dziś wszystko było ok ,oprócz kilku podstawowych błędów takich jak żarówki itp . Dzisiaj bawiąc się komputerem pokładowym i radiem ogólnie funkcjami , pojawiła się żółta kontrolka akumulatora na małym wyświetlaczu i napis na dużym BATTERY CHARGE VERY LOW. Samochód pali od strzała iniemazadnych oznak padniętego aku. więc w ukrytym menu pod 9 sprawdziłem ladowanie i tak na WYŁĄCZONYM silniku wszystko wyłączone pokazuje mi 12,7 a po ODPALENIU po chwili wskazuje 14,7-14,8. Czy to są dobre wskazania.A jak bedzie przy martwym aku. Powiem jeszcze ze ok 2 tygodnie stał w komisie , ja po kupnie zrobiłem ok 60 km trochę tez w korku , na drugi dzien przestawilem go tylko a na trzeci dzien pojechałem do sklepu ok 6 km w dwie strony a dzis nigdzie nie jeździłem tylko poszedłem wieczorem na parking sie ze tak powiem pobawic ,posprawdzac. Czy moze wystarczy go podladowac . Co o tym myślicie . A przede wszystkim o tych wartosciach.

AA zapomniałem wczoraj jak poszedłem sie bawic cd zjadło mi płyte od navigacjii, navigacja nie ruszyła a plyty nie chciało mi oddac dopiero dzisiaj oddało i zaraz pojawiłsie komunikat o baterii-moze to to ma coś wspólnego. Proszę opomoc i zgóry dziekuje. Pozdrawiam.

Opublikowano

Kontrolka aku na desce sygnalizuje slaby akumulator. Podladuj go i powinno byc dobrze (najlepiej nie wyjmujac z auta, podlaczasz sie pod maska).

Zgaduje, ze bawiles sie ustawieniami na nie odpalonym silniku. Te auta pobieraja duzo pradu, takze mial prawo sie rozladowac, dodatkowo troche stal w komisie. Przy okazji zobacz jaka jest data produkcji tej baterii. Jak masz oryginalna to data bedzie wybita na minusie (lewy zacisk), np. 11 09 oznacza 11 tydzien 2009 roku.

Ladowanie ktore podales wedlug mnie jest ok.