Skocz do zawartości

E46 330XD buczenie w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem buczenia w tylnych kołach. Najbardziej jest to słyszalne z prawej strony.

Dźwięk jest taki jakby coś o siebie ocierało, bez względu na prędkość, jest dość głośny, podobno mnie słychać jak podjeżdżam pod dom :P

W tamtym tygodniu wymieniłem z tyłu tarcze klucki, zregenerowane zaciski, nowe tłoczki, nowe linki do ręcznego, nowe szczęki i problem dalej został. Może ktoś miał coś podobnego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może łożyska, może dyfer, podnieś tył i zakręć kołami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Łożyska odpadają miałem z nimi problem w 320d i całkiem inny dźwięk.

Tu jest jakby blacha o coś tarła wydaje mi się że to osłona za tarczami, miał to zrobić mechanik przy okazji tarcz i klocków ale kupił osłony do 3.0d a do 4x4 są niby większe, ktoś mi to może potwierdzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 330d i 330xd jest ta sama osłona. Próbowałeś lekko zaciągnąć ręczny? Może szczęki się posypały.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A to widzisz mechanik mówił że zakupił osłony z 330D i nie pasowały że niby XD ma większe tarcze.

Szczęki mam nówki stare były rozsypane.

Opublikowano
Szczęki może masz nowe, a tarcze kotwiczne trzymają dobrze sprężynki?? Może szczęka bokiem ocierać. Raz też miałem przypadek że było słychać jakby w kołach a to osłona ocierała o wał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podnies auto i kreć kołem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Tyle że jak podniesie auto i się kręci kołem to wał też się obraca:) Ja tak znalazłem jak mi osłona o wał obcierała:) a za chiny było słychać ze szczęka, ale zdjąłem koło i było ok.