Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam rady odnośnie zakupu opon do e53. Mam u siebie 20 calowe felgi i muszę zmienić jak najszybciej tylne opony 315/35. Słyszałem że do tego modelu powinienem szukać opon z homologacja ze względu na stały napęd.

Czy to naprawdę koniecznie czy mogę założyć nowe tanie opony w tym rozmiarze?

Liczę na pomoc :)

Opublikowano
ziomus mozesz wszytsko twoje auto tylko nastepnym razem kup sobie fiata jesli nie zdajesz sobie sprawy jak powinna wygladac eksploatacja marki premium :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
ziomus mozesz wszytsko twoje auto tylko nastepnym razem kup sobie fiata jesli nie zdajesz sobie sprawy jak powinna wygladac eksploatacja marki premium :wink:

Bardzo pomocne "ziomus"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kup vredestein bardzo fajnie się sprawują na tym aucie w tym rozmiarze.

To co podałeś będzie po sezonie nie do wyważenia i wyząbkowane bez sensu.

Dodatkowo na takich oponach x5 będzie pływać po całej drodze to ciężkie auto i opona musi mieć solidną konstrukcję. Opony to nie tylko bierznik to bezpieczeństwo. Jak chcesz coś na szybko to mam stare chyba bridgestony ale to runflat i bierznik już średni zmieniłem właśnie na vredestein.

Opublikowano
Kup vredestein bardzo fajnie się sprawują na tym aucie w tym rozmiarze.

To co podałeś będzie po sezonie nie do wyważenia i wyząbkowane bez sensu.

Dodatkowo na takich oponach x5 będzie pływać po całej drodze to ciężkie auto i opona musi mieć solidną konstrukcję. Opony to nie tylko bierznik to bezpieczeństwo. Jak chcesz coś na szybko to mam stare chyba bridgestony ale to runflat i bierznik już średni zmieniłem właśnie na vredestein.

Wyślij mi zdjęcia tych opon bo moje dunlopy są zjedzone od wewnątrz i tak szukam czegoś za w miarę normalne pieniądze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Opony maja 1mm powyzej ogranicznika w sumie peenie ok 4mm zużyte równo. Są to opony do dojezdzenia na pewno nie na sezon czy dwa. Jak bedziesz chcial cena 100zl sztuka plus wysylka.

Pzdr