Skocz do zawartości

Bmw e39 3.0d podciśnienie za przednim zderzakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem Bmw e39 3.0 D rok 2000 przedlift sedan.

Czy ktoś pomoże i wie co to za przewód podciśnieniowy który wychodzi zza przedniego zderzaka z prawej strony i idzie po podwoziu do połowy auta.

Jadąc usłyszałem "szuranie po asfalcie " i okazało sie że odpiął sie w połowie podwozia i przetarł sie. Jest on plastikowy,specjalnie wyprofilowany. Przewód 8 lub 10.

Z przodu łączy sie z jakimś zaworem podciśnieniowym do którego jest podłączona kolejny przewód też plastikowy. Bylo dość ciemno i nie zdiagnozowałem dokąd on idzie. Prosze o udzielenie informacji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne od żaluzji chłodnicy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W 3,0d nie było żaluzji, chyba ze względu na brak miejsca przed duży silnik. Zakładam ze to przewód od którejś poduszki silnika
Opublikowano
Koledzy jest to przewód podciśnieniowy,rurka. Przepraszam bo wprowadzilem w bład pisząc z której strony sie znajduje zawór do ktorego jest wlożona ta rurka,przewód.. Jest to strona lewa stojąc przed autem. Jest za zderzakiem. Odchylajac nadkole plastikowe widac zawór.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miejsca pod maską e39 przy 3.0d jest sporo :wink: ale fakt nie widzę żaluzji na realoem. Nie wiem w takim razie co to może być, w okolicy prawej podłużnicy jest przetwornik ciśnienia sterujący turbiną, ale Ty piszesz nadkolu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.