Skocz do zawartości

m47n po montażu turbo rura przepływomierza ociera o wąż term

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Help Panowie proszę o pomoc zamontowałem turbinę,nowy filtr powietrza i jest problem :mad2: :cry2:

rura przepływomierza ociera o przewód termostatu :( widać odbicie jak zdejmę rurę przepływomierza.Myślałem,że za mocno skręciłem turbinę lub śruby do bloku silnika,poluzowałem wszystkie śruby od turbo czyli dwie od bloku i 3 spline u góry i ruszalem turbo prawo lewo i mimo to i tak rura nie odeszła... no to jak to :cry2: przepływomierz sprawdzalem dobrze skręciłem,nowy filtr powietrza rura nakładana na turbo kilkakrotnie i to samo co może być tego przyczyną pomoze ktoś? tutaj fotka jak ociera

https://zapodaj.net/8929eba7172ce.jpg.html

nie wiem co mam zrobić bo turbo mam już przykręcone z katem od nowa rozbierać :cry2:

Opublikowano
pomoże ktoś? jaja są takie.. wyjąłem turbinę dzisiaj,wyjąłem filtr powietrza,obudowę filtra powietrza,żaluzje chłodnicy,waż IC->Turbo została sama goła rura przepływki nałożona na przepływomierz i jaja takie,że dalej sobie dotyka jak na zdjęciu..mimo,że turbiny nie ma itp..przepływka dokręcona lekko itp tego się zle nie da zrobić dwie śruby torx.Wygląda to tak jak by termostat trzeba było poluzować i dać o dwa milimetry niżej.Ale logicznie mysląc termostat nie ma aż takich otwór,zeby sobie nim regulować położenie góra dól.. a termostat mam tak przykręcony od 3 lat..no i co jest grane..skoro nic nie dotyka rury od turbo,wszędzie w koło jest luz.. a i tak ona dotyka przewodu od termostatu bo widać odbicie na nim..
Opublikowano

Rurę od turbo można założyć tylko w jednej pozycji ,przewód od termostatu też w jednej.Może ktoś zlikwidował ząbek ustalający na obudowie termostatu.Wtedy o kilka stopni przewód się obróci .

Może wcześniej również ocierały się te przewody,lecz nie zwróciłeś na to uwagi.

Opublikowano
nom może nie zwróciłem uwagi bo nie mam pojęcia już wszystko sprawdziłem.Ząbek od termostatu jest bo sam go zakładałem 3 lata temu tzn ta blokada.Wszystko pięknie ładnie zapięte..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety mam ten sam "problem" :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niestety mam ten sam "problem" :roll:

Patrzyłem ostatnio galerię u Szymona jak wymieniał termostat i też bardzo blisko był ten wąż od termostatu

Patrzyłem to dzisiaj jeszcze na spokojnie ale nic nie wymyśliłem..nie ma opcji inaczej tego ustawić.. przecież pokrywa zaworów nie ruszana,przepływka na dwie śruby torx dokręcona dobrze bo zle się nie da.. przewód nałożony na przepływomierz..uszczelka nie podwinięta idealnie wlazła a przewód i tak ociera o wąz termostatu :roll: nie da się go ani w dół bardziej cisnąć.. bo wyrwie się przepływomierz.Nie da się też termostatu inaczej obsadzić bo nie ma on dużych otworów do regulacji.. tak jak jest przykręcony tak być musi.A węże od Chłodnicy dolny do termostatu też nie da się inaczej obsadzić bo sa rowki gdzie trzeba to nałożyć.Składam to tak jak jest.Naprawdę nie mam pomysłu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój post miał przekazać taką treść - tak ma być.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.