Skocz do zawartości

Twarde przewody chlodnicze m54b25 e60 czy to normalne ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie zauawzylem w swoim bmw ze po zapaleniu silnika stopnia twardną przewody po przejechaniu jakiegos odcinku i zgaszeniu silnika po odkreceniu zbiorniczka wyrównawczego dosyc spora ilosc cisnienia jest czy to jest narmalne ???Slyszalem ze tam jest uklad chlodzenia wysokocisnieniowy ale chce sie upewnic czy napewno tak ma byc abym nie mial nie milej przygody kiedys z peknietym przewodem lub rozwalonym zbiorniczkiem ??? Dodam iz zaraz po zauwazeniu tej sytuacji sprawdzilem temperature zagrzania silnika i jest tak waha sie po miedzy 96 a 99 stopni wiec chyba w normie termostat otwiera sie przy 97 stopniach. jeszcze jedna sprawa to test na zawartosc spalin w ukladzie chlodzenia urzadeniem ktory po wlasniu plynu zmienia kolor no i tak u Mnie po zapaleniu zimnego silnika nic sie nie dzialo dopiero po czasie bardzo dlugim okolo 20 minut zmienil nie co barwe na delikatnie zółta lecz trwalo to bardzo dlugo, u znajomego ktory mial problem z uszczelka w mercedesie zaraz po zapaleniu silnika zimnego zmienila barwe na zółta po kilku sekundach czy jest powód do zmartwien ??? Dodam iz nie ubywa Mi plynu nie ubywa oleju nie dymi auto w nadmiarze
Opublikowano

W m54 korek zbiornika wyrównawczego,ma zaworek na 2 bary.

Przewody po nagrzaniu mają być twarde, ale umiarkowanie ( nie jak beton ).

Gorzej z testem na zawartość spalin w układzie chłodzenia.

Robiłem taki test w mojej e60 przez ponad godzinę i płyn nie zmienił w koloru.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589