Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zanosisz do ASO BMW brief i na podstawie vinu dorabija ci kluczyk za 500zl nie wiem czy jakies pozwolenie z Policji jest potrzebne , ale wtedy masz juz zapasowy kluczyk na przyszlosc, jesli zamknie sie kluczykiem drzwi to nawet bedac w srodku nigdy ich nie otworzysz, tylko kluczykiem tak przynajmniej ma e39, nie wiem czy wszyscy wiedza ale przy kazdym otwieraniu i zamykaniu drzwi kluczykiem zmienia sie kod imobilazera

w ASO ci dorobią ale za 2 tygodnie :!: :!: :!:

Tak szybko ? :)

u Misiaka w Krakowie tyle to trwa, koszt średnio 500-600zł za oryginalny kluczyk z wszystkimi funkcjami

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
kiedys sciagnalem z sieci poradnik ADAC o awaryjnym otwieraniu BMW.wszytskich modeli.i patent z nawiercaniem dziurki w klapie jest prawdziwy

Wiem. Pisalem o tym na poczatku. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
jesli nawet otworzysz bagarznik przez to nawiercanie choc nie wiem jak to mozliwe przynajmniej w e39 zeby tak sie dalo ale zaluzmy ze sie da to i tak nie otworzysz drzwi wiec patent malo przydatny
Opublikowano
z tego co slyszalem ciezko jest otwozyc zamki w e39 nawet najlepszym wlamywaczom a kazda proba takiego otworzenia konczy sie uszkodzeniem zamka i nie zawsze prowadzi do otwarcia wiec po co ryzykowac uszkodzenie zamka dodatkowy koszt
Opublikowano
chodzilo mi ogolnie ze ten patent jest malo praktyczny bo pozwala tylko otworzyc bagaznik wiec to nie jest zadne otwieranie awaryjne do tego jeszcze wiercenie
Opublikowano

Witam

Ze zdumieniem czytam posty o zatrzasnietych drzwiach i kluczykach w stacyjce :shock:

Czy bmw zaniechalo praktyki zabezpieczania dzrwi kierowcy przed przypadkowym zatrzasnieciem?

W e 30 /mom /tego zrobic sie nie da.

pozdrawiam

Opublikowano

Jak się człowiek postara to wszystko się da. Ja ostatnio w moim coupe E36 też o mało nie zatrzasnąłem kluczyków a właściwie prawie zamknąłem. Auto stało na podwórku z kluczykiem w stacyjce z otartą szybą od kierowcy. Zanosiło się na deszcz więc przechodząc koło auta nachyliłem się przez szybę i wcinąłem domykanie szyby. W momencie gdy się nachylałem wcinąłem łokciem kołek w drzwiach i centralny zamknął auto. Gdy się zorientowałem co się dzieje w ostatnim momencie odruchowo włożyłem rękę między szybę a dach. Wyłącznik przeciążeniowy na szczęście zadziałał, czego nigdy wcześniej nie sprawdzałem. Szyba się zatrzymała dość mocno ściskając mi rękę i od razu cofnęła się o 5cm, tak że rękę wyjąłem. Mam drugi kluczyk i nosi go żona w torebce a jak się za chwilę okazało jej torebka leżała na tylnym siedzeniu.

Teoretycznie więc nie da się zatrzasnąć, ale praktycznie...

Opublikowano
Ja miałem rok temu taką przygode ,że zapaliłem auto miałem zamknąłem drzwi i wyszedłem po portfel i miałem otwarty bagażnik a jakoś tak był przekręcony (do tej pory nie wiem jak to działało), że jak sie go czasem zamykało to włączał cie centralny i zamykał zamki. Sąsiad zamkną mi bagażnik i zatrzasneły sie drzwi na włączonym aucie z prawie pełnym bakiem, tez nie miałem kluczyka zapasowego. Więc myśle zbije szybe ale szkoda mi jej było i postanowiłem wziąśc kawał drutu wykrzywić go i szyby podwadzic śrubokrętem oraz płaskim dłutem w 2-3 miejscach by szyby nie uszcerbać. Po kilku minutach takich zabiegów udało mi sie wprowadzić drut i podwadzić rygielka. Na szczęscie zamek otworzył sie rygle nie były zablokowane. Sprawa skończyła sie na lekkim pouszczerbywaniu uszczelki od śrubokręta.
Opublikowano

witam

miałem ten sam problem w e39 535 koles zatrzasną kluczyki w bagażniku

i zbilismy szybe tylną boczną ale to nic niedało bo buma miała orginalny centralny zamek i mimo podnoszenia rygli drzwi i tak sie nie otworzyły

a rygle po wyjęciu ręcznie zamykały sie spowrotem

po opuszczeniu podłokietnika w tylnej kanapie okazało sie że niema otworu na narty ani nawet zaznaczonego miejsca do wycięcia na narty jak to jest w e34 dopiero nożycami do blachy wycielismy otwór żeby dostac sie do kluczyków

pozdr...

Opublikowano

Panowie, dorobienie kluczyka serwisowego w ASO kosztuje 180zl ,po co bić szyby .

Wystarczy tylko dowód osobisty i rejestracyjny,chyba że został zatrzaśnięty to wtedy..........

Też przerabiałem ten temat

Opublikowano

W tamtym roku znajomy przyjechal z Niemiec nowa Mazda 626 i zatrzasnol wlasnie w bagazniku.

Dzownili z ojcem po fachowcach i nikt tego nie chcial ruszyc, az wkoncu 1 czlowiek podal numer do fachowca z Katowic ktory umi takie auto otworzyc.

Pan przyjechal, pokazal legitke policjanta, kazal wyjsc za 1 min otworzyl auto, wystawil fakturke na 200 PLN gdzie sprzedajacym byla Komenda....

Tylko niestety nie mam tego telefonu :/

pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
od siebie dodam - nie polecam zbijania najmniejszych szyb, w e34 , w tylnich drzwiach najmniejsza jest wklejana i ... jest drozsza od tej otwieranej :-) , zapytajmy wiec w swojej okolicy ktora jest tansza. pozdrawiam
Opublikowano

Ja dorabialem kluczyk w salonie BMW w Hamburgu do E36 Compact i kosztowalo mnie to 45Eruo i 2 dni czekania. A ten za 45Euro to byl ten drozszy z podswietleniem. Chcieli tylko brif i wlasciciela, wiec nie ma sensu wybijanie szyb, bo kluczyk przeciez i tak zostaje a co bedzie jak za tydzien znow sie zatrzasnie, kolejna szyba??;)

pozdro4all

• 1 rok później...
Opublikowano
miałem kiedyś podobny problem (zatrzaśnięte kluczyki w bagażniku) i dostałem się przez tylną lampę. Kosz ok 50 zł uzywanej na allegro.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Dzisiaj udało mi się zatrzasnąć kluczyki w moim E38 :8)

Nie został zamknięty z klucza tylko przyciskiem na desce. Drzwi się zamknęły a klucze zostały w środku...

Biorąc pod uwagę fakt, że drugi klucz "zaginął" jest mały problem

Czy którymś z kluczyków serwisowych otworze drzwi??

Pytam bo nie mam ich teraz przy sobie i nie mam jak sprawdzić...

A jeśli nie to powiedzcie którą szybkę najlepiej wybić :D

Pomyślałem jeszcze awaryjnie o przewierceniu uszczelki nad szybą np. kierowcy tak żeby wcisnąć tam jakiś konkret drut z haczykiem i otworzyć drzwi po drugiej stronie albo wcisnąć przycisk na desce..

A pomyślałem tak dlatego że taka uszczelka jest tańsza od szyby a i założenie jej nie byłoby chyba aż tak pracochłonne

Pozdrawiam

AP
Opublikowano
Witam zadzwoń do ASO a oni podeślą ci magika otwiera auto w 1,5 minuty koszt jak na wa-we pewno 200 zeta w Wrocławiu płaciłem 150.
Opublikowano

Czytam te wypowiedzi i troche się dziwię niektórym pomysłom.

Po co bic szyby, albo wiercić dziury w karoserii - potem jest kłopot z naprawą, strata czasu i pieniędzy.

Najlepiej wezwać fachowca - koszt w zależności kogo i gdzie sie znajdzie: 100-250 pln. Oczywiście konieczna jest na wstępie odpowiednia rozmowa z narzuceniem odpowiedzialności finansowej ta tego fachowca za ewent. uszkodzenia zamków lub lakieru - jak jest dobry to oleje tą uwagę. Kiepski będzie się stawiał, a takiego to od razu pałą przeganiać.

Taki fachowiec otwiera zamek na zasadzie "zastępczego kluczyka", czyli stosuje zestaw wytrychów.

A czemu większość nie chce by był świadek otwarcia? Bo stosują nielegalne urządzenia, które mają często - głównie ci wspólpracujący z policją - pozyskane z akcji policyjnych.

Nieraz się zdarza że policja po obławie na złodziei ma urządzenia do otwierania i rozbrajania aut tak zaawansowane technicznie, że ich najlepszym fachowcom tylko poada szczena ze zdziwienia, jak coś takiego widzą - często pierweszy raz w życiu.

Więc może warto znajomić się z jakimś dobrym złodziejem/paserem?

Opublikowano
Czytam te wypowiedzi i troche się dziwię niektórym pomysłom.

Po co bic szyby, albo wiercić dziury w karoserii - potem jest kłopot z naprawą, strata czasu i pieniędzy.

Najlepiej wezwać fachowca - koszt w zależności kogo i gdzie sie znajdzie: 100-250 pln. Oczywiście konieczna jest na wstępie odpowiednia rozmowa z narzuceniem odpowiedzialności finansowej ta tego fachowca za ewent. uszkodzenia zamków lub lakieru - jak jest dobry to oleje tą uwagę. Kiepski będzie się stawiał, a takiego to od razu pałą przeganiać.

Taki fachowiec otwiera zamek na zasadzie "zastępczego kluczyka", czyli stosuje zestaw wytrychów.

A czemu większość nie chce by był świadek otwarcia? Bo stosują nielegalne urządzenia, które mają często - głównie ci wspólpracujący z policją - pozyskane z akcji policyjnych.

Nieraz się zdarza że policja po obławie na złodziei ma urządzenia do otwierania i rozbrajania aut tak zaawansowane technicznie, że ich najlepszym fachowcom tylko poada szczena ze zdziwienia, jak coś takiego widzą - często pierweszy raz w życiu.

Więc może warto znajomić się z jakimś dobrym złodziejem/paserem?

Witam nie koniecznie musi to być złodziej ogłaszają się ludzie że otwierają awaryjnie samochody czy mieszkania i mają legalne firmy ,ja osobiście zatrzasnołem kluczyki w x5 wykonałem telefon do aso we Wrocławiu i oni podesłali mi faceta od otwierania awaryjnego drzwi ,nie miał sprzeciwu zeby patrzeć mu na rece trwało to 5 sekund iauto otwarte bez żadnych uszkodzeń jedynie lżejszy byłem o 250 złotych.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Najtańsza szyba to ta w drzwiach kierowcy a najdroższa z bocznych to trójkącik, tylko po co wybijac jak można po fachowca zadzwonić i on to otworzy i obejdzie się bez dodatkowej roboty czyli sprzątania auta z resztek szyby i wstawiania nowej
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Pisze orientacyjnie. W Częstochowie gosc bierzeza otwarcie auta ok 120 zł z dojazdem. Oczywiscie oficjalnie a nie kradzioch...
  • 9 lat później...