Skocz do zawartości

Klocki, tarcze - wymiana

ryb55

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Pojechałem moim samochodem na olej do ASO.

Podczas kontroli stanu samochodu mechanik określił grubość klocków obu osi na 5mm.

Dziwne bo komputer nie pokazuje jakoby przód był do wymiany.

Natomiast tył pokazuje 300 km do wymiany...

• 1 miesiąc temu...
U mnie dziś wyszło, ze mam 3mm z tylu na klockach i mimo braku wskazań zaproponowano mi wymianę twierdząc, ze niedługo już będzie komunikat. Mam 40 tys nalatane. Usluga to koszt 1690zł.

robiąc poza aso zmieścisz się w 500 :D

Klocki tylne ATE - 239

Klocki tylne ATE CERAMIC - 313

Textar ok 220, Bosch/TRW ok 150

wymiana max 200zł

jeśli dolozylbys do tego tarcze to 2 tarcze ATE to dodatkowe 800zł

dwie dodatkowe tarcze BREMBO 700zł,

• 1 miesiąc temu...

Panowie u mnie tarcze do wymiany, przeżyły już drugie klocki, więc należałoby je wymienić, bo i rant nie mały. Oczywiście przód - tył. W związku z tym pytanie do was. Czy ktoś z was stosował zamienniki tarcz? Mam niebieski hamulec M, więc dostępnosć zamienników też ograniczona, szczególnie jeśli chodzi o klocki ( w ogóle są zamienniki ) ?

Auto ma ok. 100kkm, planuje jeszcze zrobić tym autem ok. 12-15tys.kkm do sprzedaży, więc nie uśmiecha mi się zapłacić UWAGA 6tys.zł za komplet tarcz, klocków, czujników na obie osie. W związku z tym szukam tańszej alternatywy.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Napisz do czescidobmw.pl i napewno zaproponują Ci jakąś dobrą alternatywę względem oryginałów. Sam zamontowalem tarcze klocki Zimmerman jakieś 20tys km temu i jestem bardzo zadowolony. Klocki mam malo pylace i felgi praktycznie w ogóle się nie brudza. Ogolnie nie zauważyłem żadanych różnic na minus względem oryginalnych BMW, a cena Zimmermanów ponad 2 razy niższa.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

No to mi podpowiedzieli, że Zimmermann to huxxxstwo i mogą zaproponować orginał w cenie 1060zł/szt + 1650zł za klocki.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

2046 zl zapłaciłem za wymiane przod i tył w serwisie bmw bielsko.

0michal0, masz Mpakietowe hamulce czy zwykle ? Bo jakoś tanio jak na ASO mi się wyświetliły klocki 5000tys km tył. Mam Mpakietowe (niebieskie) zaciski. A często jestem na Śląsku i może się tam umówię na wymianę. Białystok krzyknął 1670zl za tył, gdzie klocki i czujnik (ORI) w sklepach internetowych 800-1000zl czyli 600-700zl robocizna :| czy jeszcze coś wchodzi w skład tej ceny ?

No robocizna w granicach 350zł kosztuje. Z tego co się zorientowałem to do niebieskich zacisków, nie ma za bardzo zamiennych klocków i trzeba się posiłkować oryginałem za 1400

No robocizna w granicach 350zł kosztuje. Z tego co się zorientowałem to do niebieskich zacisków, nie ma za bardzo zamiennych klocków i trzeba się posiłkować oryginałem za 1400

Z nr VIN bn88923 wychodzą mi klocki 34216867175 tył dla wyposażenia S2NHA i na bmwstore kosztują 822zl

Czy coś źle wyszukuję ?

Sorki, myśłałem, że rozmawiamy o osi przedniej.

Spoko przednia oś też niedługo będzie do wymiany :wink:

Na chwilę obecną piszę o klockach tył i cena 1700zl to chyba dużo, rozumiem, że klasa premium :mrgreen: ale...

Może ktoś ma dojście do ASO, które jest przyjazne klientom :wink: mazowieckie, śląskie

A co ty mnozysz x2 te klocki? Sam napisales ze na bmwstore 822pln a pozniej piszesz ze musisz wywalic 1700. Przeciez te 822 to cena za komplet

Na bmwstore komplet 822zl + czujnik 148zl = 970zl a cena (1700), to wycena (części + montaż ) bmw fus Białystok, za klocki tył. Wycena bmw fus 1700 - bmwstore 970 = 730zl za robociznę (chyba, że wchodzi w to coś jeszcze )