Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc w ustaleniu czy w aucie brakuje jakiejś części lub było coś kombinowane. E90 325i polift 2011r silnik n53b30

1. Pod maską na błotniku od strony kierowcy mam trzy dziury takie, że widać koło. W poprzednim e46 i e39 miałem tam dodatkową pompke wody. Niestety nie mogę ustalić w tym aucie co tam powinno być i czy na pewno brakuje tego. Jeżeli potrzeba zrobię zdjęcie.

2. Za filtrem powietrza przed przepustnicą jest takie gumowe kolanko z którego wychodzi przyłącze na jakiś wężyk ale nie jest tam nic wpięte. Czy tak powinno być?

Opublikowano
Ok filtr wyjaśniony ale dlaczego nie mam dodatkowej pompki wody? Ktoś ja wyrzucił i połączył węże? To możliwe? Powinna zostać jakaś zaślepka? Jak to u was wygląda?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie z tym samym motorem również te 3 dziurki są - nic się nie przejmuj, jest dobrze

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem to jak masz na panelu klimy funkcje REST to masz dodatkową pompę, a jak masz ALL to wtedy jej nie ma, ale tego tak na sto procent pewny nie jestem. Pewby jestem tego že jak nie masz pompy to masz tam takie tdzy dziury przez ktòre leci syf i nie ma zaślepki żeby to zakryć. Ludzie zaklejają to taśmą.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
No jest tam dużo kurzu. A czy ten otwór to nie jest jakiś odpowietrznik maski? (Żeby nie zerwało przy dużej prędkości). Widziałem kiedyś poradnik o wygłuszaniu silnika i ktoś tam wsadzał plastik ale z otworem w strone tarczy.