Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
H7, polecam tungsram +120, bardzo dobrze świecą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mam rozumieć że ta żarówka co mi się przepaliła to H7? wiec jesli tak to czy OSRAM H7 NIGHT BREAKER LASER 12V 55W PX26d next Generation +150% bedzie dobra? czy może lepsza bedzie OSRAM COOL BLUE INTENSE 4200K?
Opublikowano
Mam rozumieć że ta żarówka co mi się przepaliła to H7? wiec jesli tak to czy OSRAM H7 NIGHT BREAKER LASER 12V 55W PX26d next Generation +150% bedzie dobra? czy może lepsza bedzie OSRAM COOL BLUE INTENSE 4200K?

Przejrzyj lekturę i wnioski same Się nasuną http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-zarowek-h7-sprawdzilismy-ktore-swieca-najlepiej/zkcm32

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Ja miałem tungsram chyba +90 i są świetne. Światło lepsze i deszczowy dzień oraz lepsze doswietla pobocze. Nie jest to placebo bo robiłem fotki na statywie w nocy. Porównanie z jakimś philipsem też jakiś plus oraz z narva. Każda żarówka była nowa nie używana.

Minus taki ze żyją 9 miesiecy

Opublikowano
Ja natomiast strasznie żałuję,że wcześniej nie kupiłem więcej kompletów tych żarówek: https://www.google.pl/search?q=%C5%BCar%C3%B3wki+h7+12v+55w+4300k+%2B90%25+xenon+effect+white&rlz=1C1VSNG_enPL617PL617&oq=%C5%BCa&aqs=chrome.5.69i57j69i61l3j0j35i39.5109j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 bo kosztowały grosze w porównaniu do innych a świecą wyśmienicie. Mam je już półtora roku i wszystko śmiga. Światło jest naprawdę "bielsze" co widać nocą i robiłem porównanie podczas wymiany ze starymi. Stara Narva świeciła na żółto tak samo jak postojówki, więc do kompletu musiałem zmienić i te
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Dla, mnie było ważniejsze jak świeca na mokrym asfalcie. Nie wiem jak z zimniejszym światłem ale zwykle wszystko widać gorzej niż na ciepłym świetle

A dla mnie ważniejsza jest ogólna poprawa widoczności i ten warunek jest spełniony, mówisz że ciepłe światło lepiej oświetla ale tu Się nie zgodzę bo wiem jak wyglądała nocna jazda przez "las" na starych żółtych żarówkach a jak jeździ Się teraz. I na koniec nie przesadzał bym z tym mokrym asfaltem i jazdą w deszczu, bo jednak takich sytuacji w skali roku jest dużo mniej niż normalnych suchych dni i nocy. I na koniec dodam tylko,że na rynku jest tyle zestawów,że każdy znajdzie coś dla Siebie i będzie zadowolony :cool2:

Opublikowano
Tungsram ma zimniejsze od typowej żarówki światło ale nie jest to białe. I jazda przez las jest niebo a ziemia w porównaniu do zwykłych żarówek q dodatku jest lepiej w deszczu. Miałem philips plusy i dla mnie w deszcz nadają się na śmietnik. No ale mało dni jest w roku gdzie jest mokry asfalt.. W nocy na suchym było ok i bardzo ładnie świeciły. To wszystko.
Opublikowano
Jak już obecne żarówki skończą żywota to na testy wrzucę Tungsramy :norty: I te moje też są imitacją xenonu "xenon effect" więc ten biały też nie jest taki typowy jak by Się mogło wydawać.
Opublikowano

Testy takie na oko u mnie nie wchodziły w grę. Niektórym żarówki świeca tak super po zmianie że zaraz miały by palić liście na poboczu. A niektórzy po zmianie oleju czują przyrost mocy :mrgreen:

Dlatego ja sprawdzałem ze stawywem, aparatem i na drodze gdzie były akurat znaki w oddali i w okolicach rowu drzewa, że widziałem doswietlenie pobocza na różną odległość. Tylko taki test jest dla mnie wiarygodny