Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jestem nowy na forum.

Niedawno kupiłem E90, i na listwach przyszybowych zaznaczonych na zdjęciu widać że utlenia się metal i wychodzą pęcherze.

http://i63.tinypic.com/34qo046.jpg

Czy po zdjęciu ich i oddaniu do lakierowania mogę przez jakiś czas jeździć i samochód będzie szczelny?

Opublikowano

Tak, to są listwy ozdobne / maskujące.

Jednak nie obejdzie się bez nowych spinek, stare nie będą już tak dobrze trzymać.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie zepsuj tego, listwa kosztuje 700 zł w ASO, a uszczelka 150 zł. Zaczep dolny lewy 5 zł, dolny prawy 5 zł.
Opublikowano

Dzięki za odpowiezi!

W razie jak coś uszkodzę to można kupić na allegro używane, więc to raczej nie problem.

Czy możecie zarzucić jakimś linkiem do tych spinek, oraz ile trzeba ich zakupić na stronę?

Kupił bym asekuracyjnie, bo to chyba nieduży koszt a przynajmniej robota sprawnie pójdzie :)

Opublikowano

Witam. Spinki zamówione.

Mam jednak pytanie, z jakiego materiału są te listwy? Aluminium?

I czy da się oddzielić listwę od uszczelki na której jest osadzona? Czy nie będzie potem problemu aby jest sprawnie później połączyć?

Opublikowano
Przerabiałem temat w e91 tylko samochód poliftowy, kupiłem na wiadomym portalu aukcyjnym komplet strona lewa i prawa pod kolor samochodu - za 50 PLN :lol: . Wymiana zajmuje 15 minut po obu stronach, spinki zostawiłem swoje stare bo udało mi się zdemontować je bez strat - tylko używałem takiej plastikowej łyżki do podsadzenia tej listwy z uszczelką. Nie wiem czy coś tam się oddziela od uszczelki, ja miałem komplet razem zespolony i nic nie oddzielałem. Co do materiału to daje się ugiąć - więc trzeba uważać jeżeli planujesz zachować swoje do montażu.