Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja dalej szukam auta. Nie musi to być BMW bo w budżecie 20 tys ciężko kupić i zdaje sobie z tego sprawę ale oglądałem już kilka aut ale okazały się niestety ulepami . Co powiecie o tej BMW ? Nie mam pojęcia jakie silniki są dobre w BMW ale ja szukam czegoś pośredniego. Ani nie muła ani nie demona prędkości. Głównie miasto + wyjazd raz na jakiś czas w weekend. I fajnie by było gdyby to był prosty silnik bez turbo ...Ten silnik z tego co czytałem ma b.dobre opinie. Może ktoś chciałby ze mną jechać oglądać to auto i się b.dobrze zna ? oczywiście odpłatnie .

Rozmawiałem z facetem to powiedział , że z usterek to druga sonda lambda do wymiany bo czasami ale rzadko silnik potrafi przerwać podczas jazdy. Może jest ktoś tutaj z doświadczonych osób które by chciały podjechać go zobaczyć do Pruszcza Gdańskiego ? Mogę podjechać jeśli ktoś byłby chętny i oczywiśćie dogadamy się. Lub z góry ktoś może napisze , że nie warto bo zobaczy coś w ogłoszeniu ?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6Bqhsl.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Opublikowano

Ktoś coś ? Zależy mi na czasie bo mam trzy dni wolnego a później ciężka sprawa z szukaniem auta , jazdami bo b.dużo pracy :(

EDIT :

Rozmawiałem z takim dobrym mechanikiem lecz on nie podłącza pod kompa ale dał mi porady i powiedział , że z tą sondą to może być tak , że to w cale nie jest sonda i jak się pali check engine może być tak , że jest błędny odczyt i walnięta sonda ale jak auto czasami przerywa podczas jazdy to różne rzeczy mogą być i to tylko na kompie najlepiej sprawdzić . Ogólnie czytam to , że 2.0 jest dość drogie w naprawach , serwisie. Już głupi jestem..

Sprzedający nie godzi się by jechać do mnie na warsztat lub gdzieś na komputer i mówi , że tylko na terenie pruszcza może i do serwisu ASO jechać bo jeździć dalej nie będzie ale to też podpada bo ja za to płacę i przecież nie jest to 50km a 20 km ....

Opublikowano
Niska cena, na rzekomo tak dobry stan auta. Auto dość dobrze wyposażone. Przerywanie pracy silnika podczas jazdy to niepokojący objaw. Koniecznie do sprawdzenia. Jaki masz problem aby podjecchać do mechanika w Pruszczu?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Sam napisał, że sprzedaje z powodów finansowych, myślisz, że tam ktoś dobre części wstawiał z takim nastawieniem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN WBAVA71010VC22978

Type Code VA71

E Series E90 ()

Series 3

Type LIM

Model 320I OL (EUR)

Steering LL

Doors 4

Engine N46

Displacement 2.00

Power 110

Drive HECK

Transmission MECH

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Prod Date 2006-11-21

Vehicle options

L801A National version Germany

P7RSA Package Comfort

S1CAA Selection of COP relevant vehicles

S249A Multifunction f steering wheel

S255A Sports leather steering wheel

S313A Fold-in outside mirror

S320A Deleted, model lettering

S321A Exterior parts in vehicle color

S403A Glass roof, electrical

S423A Floor mats, velours

S428A Warning triangle and first aid kit

S431A Interior mirror with automatic-dip

S441A Smoker package

S465A Through-loading system

S494A Seat heating driver/passenger

S4AEA Armrest front, retractable

S4AGA Interior trim finishers Titanium matt

S508A Park Distance Control (PDC)

S520A Fog lights

S521A Rain sensor

S534A Automatic air conditioning

S540A Cruise control

S548A Kilometer-calibrated speedometer

S563A Light package

S606A Navigation system Business

S672A CD changer for 6 CDs

S676A HiFi speaker system

S6UEA Anti-theft protection for navigation DVD

S851A Language version German

S863A Retailer Directory Europe

S879A On-board vehicle literature German

S8SPA Control unit COP

S931A Winter instead of summer tires ex-fact.

S969A Navi DVD to be requested at shipping

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano
Produkcja to 2006 rok, ciekawe czy to auto zarejestrowane na obecnego właściciela, Rotmanka ma tablice GDA....
Opublikowano
Dziękuje. Darowałem sobie to auto. Facet jakiś dziwny jakby miał coś jednak do ukrycia. Nagle zupełnie inna rozmowa i podejście. Moim zdaniem coś nie tak. Tak czy siak jakby był ktoś z Gdańska kto ogarnia BMW i ma komputer to zapraszam w wiadomości prywatnej to następnym razem jak się coś " pewniejszego " pojawi to odezwę się i byśmy pojechali razem oczywiście odpłatnie .
Opublikowano
gdyby to była pierdoła raczej by zrobił dla świętego spokoju,ale ja rok temu kupiłem auto za 4koła warte 20 koła od baby ,która myślała,że padł silnik bo chodził na 4 z 5 garów okazało sie ,że winna była cewka za 40zł i auto śmiga do tej pory lux