Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, prawdopodobnie mam do wymiany pompe abs, mechanik mówił żeby szukać takiej od 2.5/3.0L. Moje pytanie brzmi, jak rozszyfrować te kody, a może gdzieś znajdę numery pomp pasujące do tego modelu? Bo identycznej co u mnie nie znajde, jedynie w archiwum alledrogo jedna sztuka w lutym była wystawiona :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam Kolego !

Bardzo nerwowy jesteś :D

Najpierw napisz jaki masz VIN oraz dokładnie opisz jakiej części szukasz ...... a później będziemy dyskutowali :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

witam :)

wbawb31070p083242

wychodzi na to, że fachowo nazywa się to Agregatem hydraulicznym DSC.

na stronach aukcyjnych sprzedawcy deklarują że pasuje do tego i tego modelu nie zważając na silnik/rocznik, więc nie mam pojęcia jak znaleźć odpowiednią

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

O.K. teraz jest jasniej :cool2:

Teraz napisz jakie są objawy i jakie błędy ( KODY ) autko pokazuje .... :D

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

pali sie abs, kontrola trakcji i hamulce.

24,236,354

mechanik podłączał inna pompę (też zepsutą -te błędy znikały a pojawiały się inne)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

24,236,354
te błędy które podałeś nic nikomu nie powiedzą .

1. Błędy trzeba odczytać "profesjonalnym" programem - np. INPA / ISTA

2. .... a możne uszkodzony jest sterownik pompy ? To częsta przyczyna ....

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Niestety nie wiem jakie programy chłopina miał na komputerku, ale chyba nie byle jakie skoro zajmuje się samymi bmkami i ludzie sobie go chwalą.

Wyeliminował na pewno inne przyczyny wystepowania tego błędu (czujniki) i powiedział że błędy wskazują na pompe abs, ale nie powiedział czy sterownik czy cała pompa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

poniżej podaje typowe kody - błędy które wskazują na sterownik Agregatu hydraulicznego DSC

Fehlercode 5DF0

Fehlercode 5DF1

Fehlercode 24048

Fehlercode 24049

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

nie mam żadnego wydruku diagnozy, w środę jestem umówiony do innego serwisu na pełną diagnostyke zeby sie upewnic czy to na pewno pompa.

ja po prostu chcialem sie dowiedziec czy jezeli to pompa to czy znajdę gdzieś używke... :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

potrzebujesz kody błędów ..... a później będziemy dyskutowali co oznaczają :cool2:

Jeżeli pompa to poszukasz pompy , a jeżeli sterownik to będziesz szukać sterownika . :D

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

5DF0

5DF1

Podobno można to naprawić nie koniecznie wymieniać. Tylko trzeba znaleźć fachowca

.... albo zobacz tutaj jak samemu naprawić :D

BMW Z4 E85 ABS DSC pump 5DF0 5DF1codes fault repair.

BMW MK60.1 ATE ABS Pump ECU *REPAIR KIT* 10.0212 / 10.0961 5DF0 5DF1 Brushes

https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-MK60-1-ATE-ABS-Pump-ECU-REPAIR-KIT-10-0212-10-0961-5DF0-5DF1-Brushes-/132657902680?oid=132344295084

Pozdrawiam Andrzej