Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

przerobiłem już swoje lampy tylne (kierunkowskazy + światło przeciwmgielne) teraz czas na kodowanie ;)

Z włączeniem światła przeciwmgielnego nie miałem problemu, zmieniłem 3 parametry i działa.

Nie mogę sobie poradzić z zakodowaniem tylnich kierunków. Wiecie co trzeba zmienić (jakie parametry w komputerze) żeby przekonwertować lampę z USA na EU?

Opublikowano
:D miałem temat zakładać, ale potrzebuję tej samej wskazówki... może ktoś nam pomoże :)? nie musi być za darmo ;)
Opublikowano
Niestety, chyba słaba podpowiedź, z tego co tam popatrzyłem to chyba chodzi ogólnie o lampy... nie kierunki.
  • 5 lat później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 26.09.2018 o 22:11, BaartBarnaba napisał(a):

Cześć,

przerobiłem już swoje lampy tylne (kierunkowskazy + światło przeciwmgielne) teraz czas na kodowanie 😉

Z włączeniem światła przeciwmgielnego nie miałem problemu, zmieniłem 3 parametry i działa.

Nie mogę sobie poradzić z zakodowaniem tylnich kierunków. Wiecie co trzeba zmienić (jakie parametry w komputerze) żeby przekonwertować lampę z USA na EU?

Powiedz mi bo mi przerobili lampy i teraz ma jeden kabel w lewej lampie w klapie jako frog ale gdzie to podłaczyć ? bo z kodowaniem sobie poradziłem i mam na desce kontrolkę ale światła brak 

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poprowadzic kabelki/kabelek z BDC.

A jak to jest rozwiazane, ze masz swiatla stopu i migacze, skoro one w aucie z USA ida na jednym kablu?? Teoretycznie z kazdej lampy powinny wystawac dodatkowo po dwa kable po takiej przerobce. W sumie to powinno to byc zrobione po ludzku i w gniezdzie w lampie powinny byc dodatkowe piny, a nie wystawac kable, no ale to juz inny temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie no stopy mam w body, na jednym kablu, z kierunkami , i tu brakowało, kabli dodali mi je nie na kostce, ale na osobnych kablach, to sobie poradzę, pokombinowałem, i jak włączę światło tylne, przeciwmgłowe, to odpala mi kierunki, już pomarańczowe w klapie, mam  bimercoder ale w zawansowanych, jest po niemiecku i nie wiem które to tylne kierunki, a które mgłowe , a i nie mogę połączyć się kablem enet, z LAN  po USB, tylko za pomocą Vlinka się łączne, i nie mam tylnych lamp, przednie mam, ale tyłu brak lampy mi firma przerobiła

Opublikowano

Zapomniał bym , może komuś się przyda BMW f15 2015 35 i  płytka od świateł nie miała elektroniki SMD na sobie od świateł przeciw mgłowych tył , musiałem ją wymienić na używkę, to tak na marginesie, jak by ktoś szukał czemu mu nie działa, trzeba sprawdzić czy dali elementów SMD pod mgłowymi przód i nawet membrany nie dali z padami ale to dałem ze starego modułu szyb kierowcy e 84 da się dociąć i pasuje