Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jestem tylko za oryginałem. Moje przygody z takimi allegrowymi BEHRAMI kończyły się na wymianie na oryginał po nie całym roku. Tylko sobie roboty narobiłem. Teraz mam oryginał i jest wszystko ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój allegrowy powodował że auto się grzało. Pierwszy raz widziałem że wskazówka wychyliła się od pionu w stronę przegrzania, czyli temperatura 115 stopni.

Termostaty mają kluczowe znaczenie przy wypalaniu. Jeśli temperatura nie jest wyższa niż 75 stopni to wypalanie nie dojdzie do skutku. Najcześciej termostat pada tak, że jest otwarty cały czas i temperatura 70 jest nie do osiągnięcia.

Wymiana w M47 nie jest specjalnie trudna. Trzeba trochę rozebrać przód silnika, spuścić płyn chłodzący. Ja robiłem mając dostępny kanał , więc bez problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spokojnie. Moze tobie trafią się działające. Niestety jak ja kupuje jakieś zamienniki to zawsze jest lipa:( Niektórzy są zadowoleni z allegrowych.

Głowny 11517805811 koło 250 zł

EGR 11717787870 koło 190 zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
T. egr będzie taki jak oryginał, główny niestety nie, ale może uda Ci się i ta włoszczyzna będzie działać prawidłowo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z mojego doświadczenia i obserwacji niestety tak.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja taki miałem w e46 diesel to mój się przegrzewał. Ale większość się skarży że nie osiąga temperatury
Opublikowano

Ja mam amerykański MOTORAD z pudełka SWAG i wiem ze GATES tez je wkłada.

Działa u mnie 3 lata więc polecam.

Nie chce mi sie wierzyć ze mahle behr robi lipe więc jak ktoś ma taki zepsuty to wrzucić proszę foty.

Z tego co piszecie to sie nie otwiera ?

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie Mahle BEHR tylko ktoś zrobił podróby i sprzedaje na aukcjach. W dzisjeszych czasach pudełko jak oryginał to nie problem. Według mnie dlatego allegrowe nie działają i są sporo tańsze niż Mahle w każdym innym sklepie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie lipa tylko z alledrogo tylko teraz robią to makarony. Mój otwierał się przy 80 stopniach, oryginał polecam, miałem motorad i był ok jakieś 30-35 tys. km, więc bez szału.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL