Skocz do zawartości

BMW e46 320Cd drgania / przyduszanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zajrzyj najpierw do tego na szynie i przeczyść, jak to nic nie da to przyjrzyj się temu na pompie. Pewnie chodzi o ten na pompie, ale nie czytałem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zajrzyj najpierw do tego na szynie i przeczyść, jak to nic nie da to przyjrzyj się temu na pompie. Pewnie chodzi o ten na pompie, ale nie czytałem.

okej dzieki. Czytalem na forum bmw sport ze generalnie te pompy vp44 to najslabsze ogniwo e46 320d, 330d. Miales problemy u siebie z ta pompa? jaki masz przebieg?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa vp44 jest tylko w 320d m47 (136 km), więc Ciebie to nie dotyczy. W układzie paliwowym wymieniłem tylko 3 wtryskiwacze przez 7 i pół roku użytkowania, chodź od roku mało jeździ, przebieg to coś koło 196 tys. km.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Pompa vp44 jest tylko w 320d m47 (136 km), więc Ciebie to nie dotyczy. W układzie paliwowym wymieniłem tylko 3 wtryskiwacze przez 7 i pół roku użytkowania, chodź od roku mało jeździ, przebieg to coś koło 196 tys. km.

czyli widze ze w artykułach na necie pisza bzdury , ale inne zrodla w tym fora potwierdzaja ze te zawory na pompie i listwie lubia sie pier.... ;)

Edit:

Wymiana Zaworu na pompie wysokiego cisnienia nic nie dala.

Pytanko apropo ukladu podcisnienia. z magistrali idą wezyki do

-egr (nowy elektrozawor)

-turbo (nowy elektrozawor)

-zaluzje na chlodnicy (stary elektrozawor) zaluzje dzialaja

-klapki kolektora ktore sa wywalone (stary elektrozawor z zaslepionym wyjsciem i podlaczona wtyczka)

czy ten ostatni temat moze siac zament? czy raczej nie bardzo>? podejrzewam ze elektrozawor jest podlaczony wtyczka zeby komp nie wywalal bledu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem praktycznie rozwiazany. Chcialem byc madrzejszy od INPY i szukalem nie tam gdzie trzeba. Po rozmowie z gosciem od czesci w Bawaria motors Gdansk. Okazalo sie ze winny byl czujnik polozenia pedalu sprzegla. Zamowilem i ... faktycznie Auto sie odmulilo , nie szarpie na niskich biegach, przy gwaltownym puszczeniu pedalu na jedynce , dwojce auto plynnie zwalnia. Jedynie co pozostalo to lekkie wstrzasy przy dojezdzaniu do swiatel. Auto jezdzilo z ta usterka bardzo dlugo wiec cos moglo dostac po dupie. Obstawiam sprzeglo albo wysprzeglik.

Dla mnie temat zamkniety.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałeś błąd od tego czujnika? Na początku pisałeś, że jest czysto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Miałeś błąd od tego czujnika? Na początku pisałeś, że jest czysto.

Bledow zero. Poprawa byla chwilowa po wymianie czujnika polozenia pedalu sprzegla. Obecnie problem calyczas jest.

Sprzeglo z dwumasa ma okolo 40-50 tys Nowe Luka. Nie mam pomyslow. Chyba czas jechac do ASO