Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakladam temat bo zaczyna mnie to juz irytowac. Czy u was tez tak padaja? Wymienialem juz oby dwa po dwa razy, za kazdym razem na ori. Raz mialem nawet w glownym pekniety zaczep termostatu, i bede musial znow wymieniac, bo dzis po przejechaniu 10km ledwo 50C osiagnal i nawet spada. Macie tez jakies problemy?
Opublikowano
Ja nie mam. Po kupnie auta czyli ponad 2 lata temu, kupiłem oba z pierwszej aukcji na allegro Behr albo Mahle nie pamiętam. Do tej pory jest wszystko w porządku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakladam temat bo zaczyna mnie to juz irytowac. Czy u was tez tak padaja? Wymienialem juz oby dwa po dwa razy, za kazdym razem na ori. Raz mialem nawet w glownym pekniety zaczep termostatu, i bede musial znow wymieniac, bo dzis po przejechaniu 10km ledwo 50C osiagnal i nawet spada. Macie tez jakies problemy?

kupowałeś w ASO? ja mam od ponad 2 lat ori i bez problemów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie w ASO. Tym razem postawie na Behr i zobaczymy. Bo 50C to prawie nic. Wiec obstawiam glowny ale wymieniam dwa.

niby ori to też BEHR ale ja kupiłem w ASO i nie żałuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi po dwóch latach jeszcze trzymały, może problem gdzie indziej? Zapowietrzone/niesprawna pompa/pompka?
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dodatkowa pompka ta od REST.

Co do pompy wody to sprawdzisz tylko sprawdzając ciśnienie w układzie wody. Ale raczej głośno myślę, bo skoro temperatury niskie to obieg raczej jest dobry.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Chyba podobnie myślimy. Gdyby niedomagała to prędzej bym obstawiał przegrzewanie. I obstawiam głowny termostat, bo jesli z biedą ma 50C i spada, to raczej nie EGR. A co do dodatkowej pompy wody, to szczotki kupiłem i będę to robił na dniach :D