Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

To mój pierwszy post tutaj, ale przeszukałem cały internet i nie mogłem znaleźć informacji, więc może tutaj ktoś mi powie. Do czego służą nawiewy/wloty powietrza po bokach bagażnika, za tylną kanapą? Właśnie kupiłem F11 Touring z 2013 i zastanawiają mnie te nawiewy. Nie jest to klima bo nie dmuchają zimnym kiedy chodzi klima. Chyba, że jest to klima i u mnie są zepsute? Ktoś może mi podpowiedzieć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie,

To mój pierwszy post tutaj, ale przeszukałem cały internet i nie mogłem znaleźć informacji, więc może tutaj ktoś mi powie. Do czego służą nawiewy/wloty powietrza po bokach bagażnika, za tylną kanapą? Właśnie kupiłem F11 Touring z 2013 i zastanawiają mnie te nawiewy. Nie jest to klima bo nie dmuchają zimnym kiedy chodzi klima. Chyba, że jest to klima i u mnie są zepsute? Ktoś może mi podpowiedzieć?

Występuje to w większośći aut.

To jest 'wentylacja' auta, która ułatwia zamykanie drzwi.

Gdyby auto było szczelne to nawet hardkorowy koksu mógłby mieć problem z zamknięciem drzwi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Klapki do wypuszczenia powietrza przy zamykaniu drzwi znajdują się po bokach tylnego zderzaka.

Muszą one wypuścić powietrze na zewnątrz auta.

Te o które pytasz pomagają w odparowaniu bocznych szyb przez powietrze przelatujące przez auto.

Obie ich strony (wlot i wylot) są wewnątrz auta i nie mają nic wspólnego z ciśnieniem przy zamykaniu drzwi.