Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam,przez przypadek urwałem rurkę z wężem,nad podstawą filtra oleju,był bardzo już skruszaly.Jest kiepskie dojście, trochę mnie to przeraża.Chcjalbym się dowiedzieć jak pokolei za to się wziasc. Edytowane przez Sylmal
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem gdzie on jest dokładnie w m43, ale w m57 zrzucałem kolektor dolotowym aby go przykręcić, jedna z 3 śrub nie chciała wejść jak trzeba, znajomy wykręcił go jakoś bez demontażu a ja nie lubię braku miejsca :lol:

Chodzi o element nr 1 czy o ten od strony ściany grodziowej?

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AL31-EUR-04-1999-E46-BMW-318i&diagId=11_2015

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest takie fajne coś jak google, wpisujesz coś, dajesz grafika i ta dam wiesz, już jak wygląda :lol:

the-new-coolant-flange-cooling-system-is.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Widzę że dwie śruby,ale tam dalej jak go rozłączyć, wydaje mi się że jest pierścień który trzeba rozszerzyć, więc dojścia nie będzie bez ściągania kolektora a to masa roboty.
Opublikowano

Bez przytyku, kolego. Ale otwórz oczy i co widzisz?

Na tym zdjęciu są dwie mosieżne tulejki, prze które przechodzą śrubki mocujące, a w dolnej części jest kolanko z oringiem wchodzące w głowicę/blok silnika na wcisk.

Opublikowano
Widzę że się nie dogadamy,co niektórzy to chyba nie kumają.Nie pytam się o coś co jest oczywiste .ok dla nich napiszę że chodzi jeśli patrzeć na to zdjęcie to o górę,chyba tam widać że jest miejsce na zabezpieczenie na pierścień,tak mi się wydaję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież sam widzisz ile tam masz miejsca i czy dasz radę. Niektórzy wyjmują sterownik świec żarowych w 3.0d bez demontażu kolektora a ja w nigdy w życiu nawet nie próbowałbym tak, czasem i po jego demontażu jest problem z wypięciem wtyczek. Osobiście uważam, że jak pytasz o podważanie zabezpieczenia przewodu wodnego to oddaj to do mechanika, bez urazy oczywiście.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że się nie dogadamy,co niektórzy to chyba nie kumają.Nie pytam się o coś co jest oczywiste .ok dla nich napiszę że chodzi jeśli patrzeć na to zdjęcie to o górę,chyba tam widać że jest miejsce na zabezpieczenie na pierścień,tak mi się wydaję.

Jeżeli to masz na myśli pisząc o pytaniu to zaznaczyłem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wymieniłem.W jaki inny sposób mogę odpowietrzyć układ.w samochodzie mam zaklejony odpowietrznik na klej,tak już kupiłem.