Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie na temat tej e46 :

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e46-320-m-pakiet-lpg-lift-prywatne-ID6BcBck.html

Zależy mi na opinii bo kawałek jednak mam, a właściciel mówi, że wszystko okej i że się nie zawiodę (chociaż mało który tak nie mówi :D) Mówi też, że jak kupował sprawdzał miernikiem lakieru i w którymś miejscu, nie pamiętam dokładnie, był malowany, bo było 150 mikronów, a na jednym błotniku może być szpachla bo pokazywało 300.

Opublikowano

m pakiet dokładany

VIN: WBAEV11020CH54950

Type code: EV11

Model: 320I (EUR)

E-F-R series: E46 4FL

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M54

Displacement: 2.20

Power: 125 (170 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: N6SW - STANDARDLEDER/SC

Prod.date: 2002-11-27

S167 EU4 exhaust emissions standard

S210 Dynamic stability control III

S249 Multifunction f steering wheel

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S438 Fine wood trim

S473 Armrest front

S488 Lumbar support, driver and passenger

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

S710 M sports steering wheel, multifunction

S789 BMW LA wheel, Individual

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S832 Battery in luggage compartment

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

P972 Comfort package

P981 Comfort Plus package

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brak naklejek świateł ksenonowych.
Opublikowano
Czyli na 90% równoznaczne z tym że samochód miał uszkodzony przód? Jak mogę to jakoś lepiej zweryfikować, na stacji będzie widać? I czy jeśli jest dobrze zrobione powinienem się tego obawiać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymiana samego pasa przedniego to żadne uszkodzenie. Ale może też oznaczać bardzo poważny dzwon.

Zleć oględziny komuś kto się na tym zna (na tym forum są tacy, którzy zrobią to fachowo za rozsądną kasę).

Zresztą w ogłoszeniu nie ma opcji "bezwypadkowy" więc może trzeba zacząć od pytania do sprzedawcy o historię samochodu? Może ma zdjęcia przed naprawą?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do m-pakietu jeszcze trochę brakuje :wink: przynajmniej shadow line high gloss, sportowych foteli i podstopnicy a zapewne jeszcze listew progowych wewnętrznych. Nerki nie od tego auta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No właśnie problem w tym, że nie mam nikogo takiego. Rozumiem, że diagnosta też mi nic konkretnego nie powie? Właściciel mówił, że nie miał żadnych stłuczek ( byłbym głupi gdybym o to nie zapytał dzwoniąc), ale zadzwoniłem drugi raz czy nie wie nic o jakichś poprzednich również powiedział że nie, jedynie to co napisałem w pierwszym poście. W sumie zdziwiło mnie wcześniej to, że samochód już w 2005 był w Polsce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...ale opcji "bezwypadkowy" w ogłoszeniu nie zaznaczył. Wygląda na to, że coś wie ale ściemnia :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tak bardzo chcesz go sprawdzić to pisz na pw, mam tam niezłą drogę, choć kawałek jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy spojrzeć pod maskę, pod spód i widać będzie czy zderzenie drogowe to był dzwon czy delikatna stłuczka. Jeżeli to drugie, to po dalszej weryfikacji zastanawiałbym się nad kupnem.
Opublikowano
Ciężko powiedzieć czy coś wie. Myślisz, że jakby wiedział to wrzuciłby zdjęcie spod maski (gdzie widać brak tych naklejek) do ogłoszenia? Spojrzeć pod maskę to nie problem, ale co dokładnie oglądać? Jakie śruby/ części? Wiem, że na pewno reflektory i sposób ich mocowania, chłodnicę, stan kielichów zawieszenia, wiadomo jak będą jakieś dziwne spawy i co jeszcze? Wydaje mi się, że to mogło być raczej coś niewielkiego, bo samochód cały czas jeździ, właściciel zrobił nim 30 tysięcy, ale może zaraz się zacznie sypać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciężko powiedzieć czy coś wie. Myślisz, że jakby wiedział to wrzuciłby zdjęcie spod maski (gdzie widać brak tych naklejek)
Może sprzedawca sam żyje w nieświadomości. Jeszcze kilka dni temu ty tez nie wiedziałeś, że samochód był naprawiany.

do ogłoszenia? Spojrzeć pod maskę to nie problem, ale co dokładnie oglądać? Jakie śruby/ części? Wiem, że na pewno reflektory i sposób ich mocowania, chłodnicę, stan kielichów zawieszenia, wiadomo jak będą jakieś dziwne spawy i co jeszcze?
Żartujesz? Umiesz odróżnić czy "żelastwo" jest wyprostowaną kupą złomu czy nie? Oglądałeś ten samochód czy dywagujesz?

Wydaje mi się, że to mogło być raczej coś niewielkiego, bo samochód cały czas jeździ,
"jeździ" - to akurat żaden argument. Na rynku jest mnóstwo aut/ulepów które powinny dawno być na złomie, a jeżdżą po drogach.

Jedź zobaczyć furę. Jeżeli to była stłuczka (a auto zasługuje na zainteresowanie) to są podstawy do negocjacji ceny.

Opublikowano
No właśnie o to mi chodziło, że żyje w nieświadomości to była odpowiedź do lamera, który napisał : 'Wygląda na to, że coś wie ale ściemnia :('. No właśnie nie byłem i tego się boję, że nie będę umiał odróżnić, bo będzie na tyle wyklepany, a taki laik jak ja nie będzie umiał tego dokładnie sprawdzić...
Opublikowano
Deusik nie wiem czy byłeś czy kupiłeś,ale czym dłużej auto w tym kraju tym gorszy jego stan,a ta chyba już tu długo jeżdzi,na oględzinach zwróć uwage na rzeczy eksploatacyjne klocki opony jeżeli są najtańszych producentów nie licz na to,że ktoś o ten sprzęt dbał,kupując tak stary samochód licz sie z tym,że będzie podmalowywany,czas robi swoje czasami dzwon czasami rdza obcierki parkingowe itp,niestety kupując stare auto trzeba iść na kompromis cena=stan czyli płacisz niewiele,a dostajesz coś za co kiedyś ktoś zapłacił bardzo dużo,ja również w starym aucie nie uważam przebiegu za wyznacznik czegokolwiek,przejedz sie ,posłuchaj silnika,poprzerzucaj biegi ,wiadomo zawsze trzeba coś zainwestować na początek im mniej tym lepiej ,ale nawet najlepszy spec czasami zawiedzie,powodzenia w poszukiwaniach :cool2: