Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podgląd: BMW e87 116i. Pomocy!!!!!!!!!proszę :(

Witam grupę :) Mam problem z autem. BMW e87(2009r) 116i 2.0 benzyna. Objawy są takie że gdy jadę to tak powyżej 1500 do 2000 tysięcy obrotów czuć takie jakby przerywanie, tak jakby auto raz przerwało i dalej idzie normalnie. Wymieniłem świece na nowe. Chodź jedna cewka ma taki dziwny kolor jak na zdjęciu. Gdy zwalniam i staje na światłach to w pierwszym momencie tak jakby obroty spadały do 700 i później podnoszą się do tysiąca. Co to może oznaczać? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :) niestety nie umiem dodać zdjęcia, więc postaram się opisać. Od spodu obudowa jest taka opalona, brązowa

Edytowane przez Kamil Bednarek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy jakie są? Wtryskiwacze kiedy wymieniane były? Popraw tytuł na taki, który ma sens :duh: to nie gimnazjum.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Błędy jakie są? Wtryskiwacze kiedy wymieniane były? Popraw tytuł na taki, który ma sens :duh: to nie gimnazjum.
. był raz błąd "niewłaściwa mieszanka" który znikł i auto chodzi dalej. Ale wcześniej z dwa tygodnie wcześniej miałem taki problem że auto odpalało i zaraz gasło na zimnym. Nie chodził 3 tłok czasami. Mechanik stwierdził że termostat popsuty, na komputerze pokazalo im że termostat, błąd vanosa, sonda lambda itd. (przepraszam za błędy). Mechanik przeczyścił jakiś zawór i ten termostat, wszystko wróciło do normy, auto chodziło na zimnym itd, później około po 2 dniach problem wrócił, zmieniłem świece na nowe( były fabryczne z BMW a autko ma 200 tysięcy przebiegu). Znów kasowanie błędów i wróciło do normy. Jedynie ta jedna cewka była taka od spodu jak świeca cała taka jakby przypalona(nie wiem jak to opisać). Teraz nie ma żadnych błędów, a auto tak coraz więcej czuć że tak przerywa przed tymi dwoma tysiącami obrotów. Najczęściej czuć na dwójce tylko. Wtryskiwacze nie były wymieniane
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro ktoś stwierdził, że nie pracował 3 cylinder to na 99% wtryskiwacz właśnie na tym cylindrze kwalifikuje się do wymiany, może nie tylko ten, ale to trzeba zdiagnozować przy pomocy programu do bmw i głowy na karku. Bmw zaleca w takim przypadku wymianę kompletu, choć z reguły jest to przesadna rozrzutność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Przy uszkodzonym wtrysku byłoby tak że auto czasami chodzi normalnie a czasami nie? W takim sensie że wczoraj takie lekkie szarpanie było czuć jak jechałem w dzień. W nocy wracałem od dziewczyny i wszystko w porządku, rano dziś też?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy na jakim etapie, dlatego diagnostyka to podstawa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL