Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, znalazłem pewne urządzenie, które pozwala modyfikować reakcje pedału gazu. Osobiście bardzo z dystansem podchodzę do takich urządzeń, dlatego stwierdziłem, że warto zapytać, może akurat ktoś z was ma takie urządzenie i da znać jak się sprawuje. Cena odstrasza bo 900 zł za takie coś? :duh: Nie znalazłem kompletnie żadnych opinii o tym urządzeniu, tylko jakieś mega stare posty z 2010 roku. Co o tym sądzicie? Jest też polska strona internetowa http://sprintbooster.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajny gadżet, paru użytkowników to ma, są recenzje wideo na YT ale najwięcej po angielsku.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Przed bmw miałem alfe giuliettę 1.4 multiair z systemem DNA (tryby dynamic,normal, alllweather ). system ten polegał głównie na zmianie ustawień wspomagania i właśnie pedału gazu.

W D-dynamic wyglądało to tak jakby przy każdym naciśnięciu pedału gazu komp odczytywał o powiedzmy 30% większy nacisk na pedał.

Mocy faktycznie nie dodawało ale wrażenie było mega że auto rwie do przodu i ucieka"spod pedała" :)

Z kolei w trybie allweather i normal to żeby auto zaczęło jechać to pedał trzeba było wciskać głęboko - tak jakby do ecu szło info że pedał ma pozycję 80% faktycznej pozycji.

Myślę, że urządzenie o którym piszesz działa podobnie.

W codziennej jeździe faktycznie reakcje na gaz dużo szybsze więc i dynamika lepsza. Z kreski gdzie i tak deptasz od razu do oporu to nic nie daje.

Przyznam szczerze, że w moim 320d rozkminiałem czy właśnie czegoś takiego nie zlecić tunerowi -tj.żeby mi w mapie podkręcił czułość gazu ale skoro są takie divajsy, że mają jeszcze kilka ustawień to dla mnie bomba.

W alfie jeździłem z non stop włączonym tym D bo było szybciej i dynamiczniej, problem był tylko z ruszaniem - trzeba było nauczyć się żeby z piskiem nie wyrywać :) tutaj skoro jest tyle programów to musi być bajka. Cena wysoka ale jakbym miał luźne 900 to bym kupił.