Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym zadać pytanie jakie ze świec polecacie do w/w modelu (m54b22) rok produkcji 2004r. Dodam, że posiadam instalację gazową i słyszałem, że polecane są świece firmy NGK, lecz chciałbym to zweryfikować z waszymi doświadczeniami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do twojego silnika idą NGK LPG1 1496 Laser line.
Opublikowano
Świece już mam ;) teraz pytanie czy jest może jakaś instrukcja jak je wymienić? Dodam, że posiadam kpl. zestaw kluczy do tego rodzaju wymian.
Opublikowano

Trochę głupia odpowiedź ale najprościej ty wykręcić stare, wkręcić nowe :D

Tu na YT znalazłem pierwsze lepsze takie coś :) w porównaniu do mojego aktualnego w203 c180 to kupa roboty :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Demontujesz tylko obudowę filtra przeciwpyłkowego z prawej strony tylko po to,aby wykręcić świecę na szóstym cylindrze.
Opublikowano
Demontujesz tylko obudowę filtra przeciwpyłkowego z prawej strony tylko po to,aby wykręcić świecę na szóstym cylindrze.

Świece wymienione :D , dokładnie tak, jak pisał kolega, zdemontować trzeba było filtr przeciwpyłkowy z sprawej strony.

P.S Filmik także, był pomocny :)

Dzięki wam za pomoc!