Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie,

nabylem e39 polifta, czeka mnie przy niej troche pracy, wiec chcialbym zaczac od INPY. Niestety, nie moge zlokalizowac gniazda. W miejscu standardowego umieszczenia (na lewo od kierownicy w pulce/schowku) brak. Nad pedalem gazu jest ale inne zlacze/kanal. Jakis pomysl? Dzieki

Opublikowano

Zlacze pod maska jest. Jak bedzie w lampch to bede plakal :mad2:

WBADP81020GS90403

Macie sprawdziny portal pod katem Vinu?

Ja dotychczas stolowalem sie na oemie jak dobrze pamietam.

Pzdr i czekam na wiesci.

Dzieki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

2000-03-31

Lift był we wrześniu, więc teraz pytanie, ktoś podmienił lampy, bo pasjonat, czy może jednak po dzwonię? :cool2: :norty:

Pokaż foty, galerie możesz założyć :)

A do inpy przejściówkę na okrągłe możesz dokupić.

Edytowane przez madseason
Opublikowano
Lampy zmienil poprzednik, podobnie jak dorzucil felunek - niczgo sobie zreszta. Czyli przedlift - czlowiek uczy sie caly zycie :) przod farba oryginal, mierzylem. Poki co nie mam zadnych fot, jak zrobie to wrzuce. Jakkolwiek, zatem gdzie szukac gniazda OBD2?
Opublikowano
Lampy zmienil poprzednik, podobnie jak dorzucil felunek - niczgo sobie zreszta. Czyli przedlift - czlowiek uczy sie caly zycie :) przod farba oryginal, mierzylem. Poki co nie mam zadnych fot, jak zrobie to wrzuce. Dzieki za info :) kupie przejsciowke :)
Opublikowano

Dziwne, ja mam rocznik 09.1998 i mam dwa złącza, OBD po lewej stronie kierownicy i okrągłe pod maską. W serwisie twierdzą, że to jest 100% polift.

Według nich lift był własnie we wrześniu 98.

Twoje numery w etkbmw.com wyraźnie wskazują na to, że jest to model po 09.98r czyli poliftowy.

Opublikowano
Ciekawa sprawa, w miejscu standardowego złacza OBDII jest zaślepka plastik (szary) nie ma możliwości go wypiecia. Próbowałem równiez nieco mocniej ale z wyczuciem płaskim śrubokrętem. Jak mnie poniesie to go porostu zniszczę i sprawdzę czy aby na pewno nic tam nie ma :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To już łatwiej chyba będzie odkręcić ten mały schowek.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem 520i z początku 2000r, po lewej pod kierownicą było złącze, ale tylko do silnika, całą resztą modułów była w gnieździe okrągłym pod maską.

W dizlach wydaje mi się że OBD2 pod kierownicę dopiero po pełnym lifcie wrzucili - 09/2000.

Opublikowano
Potwierdzam - zdemontowalem dzis kieszen na lewo od kierownicy, zaslepka jest na stale i nie ma wejscia na OBD2. OBD1 znajduje sie po lewej stronie pod klapa silnika. Przejsciowka z OBD2 na OBD1 w drodze - dzieki Panowie za pomoc.