Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Znowu przychodzę z prośbą o pomoc. Mianowicie boczne szyby się rysują przy opuszczaniu/podnoszeniu. Mechanizm chodzi sprawnie, nie przycinają się ani nic. Przy otwieraniu drzwi wszystko zdaję się działać jak należy, ale jednak szyby są porysowane. No i tu pytania do Was:

1) znacie jakiś zakład w okolicy Warszawy który jest w stanie sobie sprawnie poradzić z taką przypadłością?

2) Szyby wyglądają już nieestetycznie, więc warto było by je zregenerować. Jako, że to są boczne szyby to miło by było jakby i dało się je spolerować w tym zakładzie (jak na razie znalazłem na naszym forum jedynie taki zakład)

Pozdrawiam!

PS. Jak ma to znaczenie to BMW Z4 E86

• Moderatorzy
Opublikowano

Szyby poleruje się tlenkiem ceru, taniej wyjdzie kupić dwie szyby na allegro za 100 sztuka i zlecić wymianę u jakiegoś blacharza, ponieważ oni zajmują się przygotowaniem elementów do malowania itp. oni wiedzą jak rozbebeszyć drzwi.

Pewnie gdzieś tam kamyk wpadł, piasek i wadzi o szybę, możliwe, że w jakiejś uszczelce. Pamiętaj, że mata wygłuszająca drzwi jest jednorazowa i kosztuje 207 zł sztuka.

Nawiasem mówiąc, bez sensu polerować bo zaraz znów się porysują. I tak musisz rozbebeszać i tak.

Wyszłoby Cie to tak licząc na szybko 700 zł + robocizna.

Opublikowano
Szyby poleruje się tlenkiem ceru, taniej wyjdzie kupić dwie szyby na allegro za 100 sztuka i zlecić wymianę u jakiegoś blacharza, ponieważ oni zajmują się przygotowaniem elementów do malowania itp. oni wiedzą jak rozbebeszyć drzwi.

Pewnie gdzieś tam kamyk wpadł, piasek i wadzi o szybę, możliwe, że w jakiejś uszczelce. Pamiętaj, że mata wygłuszająca drzwi jest jednorazowa i kosztuje 207 zł sztuka.

Nawiasem mówiąc, bez sensu polerować bo zaraz znów się porysują. I tak musisz rozbebeszać i tak.

Wyszłoby Cie to tak licząc na szybko 700 zł + robocizna.

Dzięki wielkie za odpowiedź! Kurde liczyłem, że uda się zamknąć w 5 stówkach jeśli mechanizm będzie sprawny... :/ :/

Ale powiedzmy, że byłbym w stanie przeboleć stratę tego tysiaczka jest ktoś w stanie polecić jakiegoś fachowca w okolicach Warszawy, który podjąłby się tematu od a do z?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć

Mechanizm szyby jest lekko zakrzywiony . Gdy otworzysz drzwi od spodu bedziesz mał śrubkę do której musisz sie dostać przez plastikową zaślepkę . Tą śrubką możesz regulować kąt opadania i wznoszenia szyby .Sprawdz czy nie powpadały kamyki lub coś innego pomiędzy uszczelkę a szybę , nie wydaje mi sie ,żeby rysy robił mechanizm . Chyba ,że ktoś juz wcześniej tam dłubał i zle ustawił kont opadania szyby .

Tak na marginesie - W mojej Z4 od strony pasażera musiałem wymieniać już dwa razy linkę układu mechanizmu opuszczania szyby . nie kupujcie całego mechanizmu bo to koszt 750 zł w BMW , wystraczy zakupić linkę koszt 40 zł . Za pierwszym razem zakupiłem cały mechanizm i pochodził 4 lata . Linka którą zakupiłem za 40 zł wydaje się być odrobine grubsza i mocniejsza .

Pozdro