Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Wycie nie występuje na wolnych obrotach, pojawia się od prędkości 30-40 km/h. Wrzucam filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=DuGNPs0zrGw&feature=youtu.be

Oglądajcie na dużej głośności, bo dźwięk jest słabo słyszalny, najlepiej na filmiku słychać od 00:37 - jest to takie dziwne wycie jakby coś się kręciło i wydawało ten dźwięk. Jakieś pomysły co to może być ? W pierwszej kolejności pomyślałem, że może być to wina sprężarki klimatyzacji, może jest za mało czynnika ? Z tym, że problem występuje zarówno z włączoną jak i wyłączoną klimą.

Silnik to N57 245 km.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli miałbym strzelać to brzmi trochę jak podpora wału albo łożysko. Dopóki się nie rozleci bardziej trudno będzie to stwierdzić na 100%.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Wydaje mi się, że gdyby winowajcą była podpora wału to wydawałaby głośniejszy dźwięk wraz ze wzrostem prędkości. Tymbardziej, że autko mam już 3 miesiące i przez ten czas wycie jest takie samo, tzn. ani nie jest głośniejsze ani cichsze. Z tego co pamiętam to wycie nie występuje na zimnym silniku, przejadę parę kilometrów i się zaczyna. Wycie nie jest jakieś mega głośne ale w kabinie dobrze słyszalne, tak jak pisałem wcześniej, jakby coś się kręciło i wydawało ten dźwięk, taki trochę podobny do dźwięku pralki jak odwirowuje :lol: Jeszcze jakieś pomysły? Może ktoś miał podobny problem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz jeszcze zdjąć pasek osprzętu i sprawdzić bez niego czy hałasuje.
3A0jS9b.png