Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zleciłem zawirusowanie mojej jedyneczki 122km, którą jeżdżę ponad 2 lata. Oto wyniki:

https://naforum.zapodaj.net/3a12089f0aac.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/8cad4e07f0f0.jpg.html

Seria wyszła bardzo dobrze - seryjne 130 km /300nm w aucie z 2005 roku to chyba niezły wynik.

Moje pytanie: czy ten program nie jest zbyt mocny jak na ten silnik ? Autko na prawdę fajnie sie odpycha, nie mam zamiaru go katować. Jakieś sugestie/zalecenia co zmienić z osprzętu ? Sprzeglo i dwumas wymienione 13 tys km temu.

Opublikowano
Słuchaj mam ten sam silnik byłem zapytać u w firmie zajmującej się tym mówią że robią 160km I 360nm. Tak z ciekawości masz dpf? Ja mam wypala mi się co koło 450 600km i nie wiem czy czegoś nie spapraja.
Opublikowano
Moje jest bez dpfa. Radziłbym Ci raczej go wywalic jeśli.masz zamiar robić program. No wlasnie moim zdaniem firmy, które z góry zakładają ile Ci wgrają sa u mnie na spalonej pozycji. Mogą założyć na podstawie doświadczeń ile +/- mozna wyciągnąć. A ja robiłem u goscia, ktory podchodzi do wszystkich aut bardzo indywidualnie ( robi projekty po 1000hp+) Trwało to z 4 godziny, auto bylo hamowane nie tylko przed I po ale również kilkakrotnie w trakcie i do tego nadawane nowe korekty. Widzisz, u mnie wyszło seryjnie 8 koni niż fabryka przewiduje. Wiadomo błędy pomiaru tam na pewno jakieś są.
Opublikowano (edytowane)
Nie chce go wywalić boję się że czpie będzie problem z wypalaniem. Powiedział właśnie Plus minus 160 km. I że to jest bezpiecznie. Edytowane przez klopsik1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problemu z wypalaniem nie będzie, bo go wywalisz. Tuner usunie go z softu przy chipie i po DPF i wypalaniu. Największy ból, że zaostrzają przepisy dotyczące sprawdzania emisji spalin i kiedyś ktoś może to zacząć skutecznie kontrolować. Popatrz sobie w apilkacji co ile ci się wypala ten DPF, a potem zrób chipa, żebyś miał wyniki przed i po. Żeby się nie okazało że po chipie tak kopci że co 50km będzie się wypalać.
Opublikowano
Jack napisałem że dpf zostaje. Wypala się co 450 600 km. Nie usuwam go. Boję się że tuner coś spierniczy I nie będzie się wypala po chipie. Albo wypalal co 100km. Moze ktoś robił czip I ma dpf dalej
Opublikowano
Ja mam 118d(122km) z dpf, program mi robili jakies 3 lata temu na 165km/370nm, przejechalem 63 tys. bez zadnych problemow, wystarczy dbac o temperature silnika(sprawne termostaty) i nie ma czym sie naprawde martwic.
Opublikowano
Roznica jest bardzo duza, dzieki mniejszej turbinie w 118d auto po chipie lepiej ciagnie od dolu niz seryjne 163 km, ja ze zgierza robilem w tc performance lodz.
Opublikowano
Do łodzi mam 150 km. Czyli tragedii nie ma. Zaczynam się nad tym naprawdę zastanawiać. :) ciekawe jak cenowo wygląda to. Szkoda że nie kupiłem automatu. Teraz szukał bym automatu na ZF skrzyni
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem skąd teoria, że jak robi się program to wywala dpf..co to ma do rzeczy? Są 3.0d z mocami 400 km i dpf na miejscu.

Klajbek11 zmieniaj olej nie rzadziej niż 10 tys. km i ciesz się jazdą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.