Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy przed zakupem możliwości kodowania mogę najpierw sprawdzić czy apka łączy się z adapterem?

Jak dobrze pamiętam, to na wersji demo można się połączyć i sprawdzić dostępne opcje. Natomiast przycisk zatwierdzający kodowanie jest nieaktywny. Dopiero pełna wersja pozwala na aktywację wybranych funkcji

Opublikowano
Mam np zakodowane 10 funkcji i po jakimś czasie np. miesiąc chce zakodować 11 ale sie nie uda i musze zrobić restore. Moduł wróci całkiem do fabryki i będę musiał zakodować te 10 funcji od nowa czy wróci do stanu sprzed tej nieudanego kodowania i te 10 funkci będzie?
Opublikowano

Jest możliwość zakodowania asystenta świateł tak aby po włączeniu świateł mijania automatycznie włączał się

Asystent i nie będę musil włączać go na manetce?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano
Koledzy czy przed zakupem możliwości kodowania mogę najpierw sprawdzić czy apka łączy się z adapterem?

Jak dobrze pamiętam, to na wersji demo można się połączyć i sprawdzić dostępne opcje. Natomiast przycisk zatwierdzający kodowanie jest nieaktywny. Dopiero pełna wersja pozwala na aktywację wybranych funkcji

Dziękuję za odp. Ja mam coprawda E90 2007 rok i próbowałem się połączyć ale nic z tego. Apka obsługuje auta od 2008 także należy czekać- może pojawi się możliwość kodowania starszych aut.

Opublikowano
Mam np zakodowane 10 funkcji i po jakimś czasie np. miesiąc chce zakodować 11 ale sie nie uda i musze zrobić restore. Moduł wróci całkiem do fabryki i będę musiał zakodować te 10 funcji od nowa czy wróci do stanu sprzed tej nieudanego kodowania i te 10 funkci będzie?

Za każdym razem jak się podpinasz do samochodu i aplikacji, zapisuje aktualne ustawienia, jak wejdziesz w backups jest tam kilka ostatnich odczytów.

Opublikowano

Czy można jakoś zmienić sposób aktywacji Start-Stop? F30 2013

Przejechałem się mazdą i zauważyłem że i-Stop aktywuje się tylko jeżeli naciskać pedal hamulca mocno.

Opublikowano

Mozesz miec dwa rozwiazania:

1. Po kazdym uruchomieniu auta bedzie aktywny.

2. Po kazdym uruchomieniu auta bedzie pamietac ostatnie ustawienie czyli start/stop bedzie caly czas wylaczony.

Opublikowano
l.e.s.t.e.r dzieki za szybką odpowiedz.Musze sobie takie coś sprawić w takim razie :D A jeszcze jak by ktoś powiedział skąd kupic "aktywacje kodowania" ??
Opublikowano
l.e.s.t.e.r dzieki za szybką odpowiedz.Musze sobie takie coś sprawić w takim razie :D A jeszcze jak by ktoś powiedział skąd kupic "aktywacje kodowania" ??

a co to "aktywacja kodowania" ?

Do tych łopatek często nie wystarczy kodowanie, trzeba kabelek pociągnąć...

Opublikowano

chodzi o to ze jak już się sciągnie tą app-kę to trzeba coś tam kupić(jakiś kod?) żeby aktywować kodowanie bo inaczej nie pójdzie kodować

Tak wiem o tym kabelku i w moim przypadku pewnie też będzie trzeba,ale podobno w trybie MS działa bez tego kabelka i narazie będzie tak a pózniej jak bedzie więcej czasu to sie pociągnie kabelek

Opublikowano
Czy ktoś się orientuje co oznacza funkcja "Stop&Go" w ECU skrzyni biegów w trybie Expert mode :?: Mam domyślnie "nicht_aktiv"
Opublikowano

Miał ktoś problemy z nawigacją i utratą kodu aktywującego mapy? Na zagranicznym forum wyczytałem, że to częsty problem... https://f87.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1437084

Na stronie bimmer zalecają kodować z włączonym trybem samolotowym i odłączeniem telefonu w iDrive... Jak to u was wygląda?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie chciałeś zaktualizować mapę wprowadzając błędny kod fsc. Jeżeli masz kod do starej mapy to go wprowadź i będzie działać.
Krzysztof
Opublikowano
To nie mój temat, tylko tak ogólnie pytałem, bo widzę, że to niby częsty problem. Ale dzięki.
Opublikowano
Kojarzy ktoś czy jest opcja zakodowania ściemniania LED Ringów przy włączaniu kierunku?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cześć

pacjent F48 usa

za pomocą aplikacji BIMMERCODE zmieniłem język i kilka innych ustawień ale poległem na kodowaniu RADIA, prawie się udało.

ustawiłem ze rejon ece

zmieniłem klaster 0,5

freq nicht anzige

ok działa, ale nie działa mi ręczna zmiana częstotliwości pokrętłem, co zrobiłem źle? ktoś coś?

Opublikowano

Czesc,

A jak zmieniles jezyk?

W mojej F25 z USA nie moge.

Radio mi sie udalo, jak bede w domu to podesle info.l co i jak.

Opublikowano

head unit: expert mode, 3000HMI, i tam w kilku miejscach musisz pozmieniac:

Language 1 - tam zmieniasz na polski,

idziesz niżej

language master - tam zmieniasz na polski

idziesz niżej

Language english us - pewnie masz zaznaczone master, to albo wywal albo przesuń go listę

language polish - tam wybierasz MASTER

cofasz się i kodujesz zmiany

potem wchodzisz w INSTRUMENT CLUSTER

expert mode

3008 PIA - SPRACHE - wybierasz polski

zobacz czy zadziała

Opublikowano (edytowane)
Czy Bimmercode jest opcja (i ew. gdzie) sprawdzania jaki akumulator jest zakodowany? I w ogóle różne inne opcje i jakie do kodowania akumulatora? I gdzie to jest? Edytowane przez kriu