Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miała ktoś tak że data następnego serwisu na liczniku nie zgadza się z tym na idrive? Na liczniku jest data 01/2000 w idrive normalnie 07/2024 tak jak powinno być. Co prawda kasowałem inspekcje Bimmerlink nie bimmercode. 

20240426_160836.jpg

20240426_160858.jpg

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2023 o 19:13, adiki napisał(a):

Mówisz o tym wyświetlaczu pod zegarami który w chwili ustalenia prędkości na tempomacie pokazuje jej wartość?

Potwierdzam. F30 LCI z 2018 po konwersji Bimmercode i prędkośc tempomatu jest w km/h 🙂 Na liczniku + na HUD. 

W dniu 7.02.2024 o 16:34, Zioombek napisał(a):

Chciałbym aktywować przeciwmgielne tył, żarówki są, guzik jest, zero reakcji. Znalazłem opcje dla LED, a ja mam zwykła żarówkę.

FEM -> 3060 LCEMaster 1C -> NSL_Verbaut - verbaut

REM -> 3063 LCELampMapping 2 -> Mapping_Nenebschlussl_L_output - nsl_l

REM -> 3063 LCELampMapping 2 -> Mapping_Nebelschlussl_L_Function - nebelschlusslicht

REM -> 3063 LCELampMapping 2 -> Mapping_Nenebschlussl_R_output - nsl_l

REM -> 3063 LCELampMapping 2 -> Mapping_Nebelschlussl_R_Function - nebelschlusslicht

Zmienić fale radiowe z US - Europę

Head Unit:

RADIO_COUNTRY - ece (lub Australien, u mnie na ece nie było dźwieku z głośników)

FM_DEEPHASIS - 50us

ANZEIGE_FREQ - nicht_aktiv

chciałbym ogarnąć nawigacje na Europę, bo jak wchodzę jest tylko USA

W zależności od jednoski, ale potrzebujesz kod FSC i mapy na pendrive. Bimmercode tego nie zrobisz.

W dniu 26.04.2024 o 16:14, ROPumpkin10 napisał(a):

Co prawda kasowałem inspekcje Bimmerlink nie bimmercode.

Niepotrzebnie robiłeś to apka, skoro można to zrobic z poziomu licznika 😉 Nie wiem jak wygląda kasowanie inspekcji przez bimmerlink, ale może jakiś format daty jest niepoprawny albo coś. Spróbuj skasować jeszcze wg poniższego jesli reset będzie mozliwy. 

Edytowane przez KucaQ
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Panowie da się zakodować układ kierowniczy w taki sposób aby  niezależnie od trybu jazdy zawsze był "usztywniony" tak jak w trybie sport? Jestem przyzwyczajony do hydrauliki i wspomaganie elektryczne w trybie komfort jest dla mnie za "lekkie".

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam pytanie, sprowadziłem BMW F30 LCI z USA.

Miało uszkodzoną lewą przednią lampę FULL LED (nie adaptive).

Kupiłem używkę wersję EU - wszystkie moduły przekręciłem z uszkodzonej lampy do nowej i pasowały z wyjątkiem kierunku - musiałem dokupić inny moduł.

Teraz gdy włączę lampy działają: LED do dziennej, krótkie i długie.

Natomiast włączając kierunkowskaz w lewo mrugnie dwa razy i gaśnie a pozostałe kierunki mrugaja bardzo szybko.

Czy ktoś wie może gdzie to zakodować w bimmercode żeby działało poprawnie?

Z góry dzięki za pomoc 🙂

Edytowane przez AdamoL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zrobisz beemer. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.08.2020 o 15:47, Gerard1920 napisał(a):

Próbowałem już z af funktion mam to aktywowane ale nie działa albo działa chaotycznie, zmienia częstotliwość danej stacji (zazwyczaj 93,0) na odległy region np Bielsko, mimo że poruszam się w obrębie Katowic, zrobiło tak może ze 2 razy a jak jadę przez Polskę to nie zmienia. Aktualizuje częstotliwości dopiero po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu.

Czy udało Ci się rozwiązać problem z brakiem śledzenia stacji radiowych podczas podróżowania po Polsce? Jeśli tak, to Proszę o podpowiedź.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

uszanowanie

czy można bimmerem zakodować zegary tak aby podświetlenie działało cały czas a nie tylko wtedy, gdy włączone są światła mijania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 14.02.2021 o 00:42, Cin19880 napisał(a):

Czy w ten sposób zmienię sobie język na PL i wszystko będzie ok?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Posiadam obecnie F36 z US. Zgrałem sobie Bimmercode i zakupiłem adapter INTERFEJS UCSI-2100 MotoScan BimmerCode OBD2 BMW.

Niestety nie mogę się połączyć z samochodem. Przy próbach wyskakuje informacja, że wymagane będzie wpisanie pinu.

Moje podejrzenia padają na to, że telefon mam również skonfigurowany z samochodem pod kątem telefonu i za każdym razem telefon próbuje się połączyć z samochodem, a nie interfejsem. Co myślicie?

Opublikowano
19 godzin temu, BartekKalczynski napisał(a):

Czy ktoś może potwierdzić, że Bimmercode działa z Vgate iCar Pro BT 4.0 + iOS?

iCar Pro nie sa rekomendowane przez Bimmercode, ale podobno działają z serią F (z serią G już nie wszystkie moduły koduje). Ja od siebie polecę vLinker BM+, używam z Androidem. Ale najlepszym połączeniem i tak będzie adapter Ethernet ->USB C i kabel ENET. 

19 godzin temu, BartekKalczynski napisał(a):

z jakiego programu do diagnostyki korzystacie i polecacie?

ISTA. A żeby na szybko sczytać ewentualne błędy w trasie to btool lite. 

16 godzin temu, ziomekthx napisał(a):

Nikt nic nie wie?

Zamiast czekać parę dni na odpowiedź, mógłbyś spróbować i się przekonać 🙂 Ja już nie pamiętam dokładnie, ale chyba zmieniałem język na podstawie tego tutoriala który wrzuciłeś. 

Opublikowano (edytowane)

Ja używam vgate icar pro bt 4 w f30 z ios. Działa. Nie wykupiłem jeszcze bimmer code, więc nie wiem czy koduje, ale jak nacisnę koduj to chce kasę;). Na razie używam Car Scanner. Skasowałem jakieś stare błędy i jest ok. Podszkolę się w bimmer code i też będę się bawił.  

Edytowane przez roback
Opublikowano

Bimmercodem przekonwertowałem już prawie wszystko na EU, ale brakuje najważniejszego, czyli zmiany języka na polski.

W samym kodowaniu żadnego problemu, ale program nie chce się połączyć tylko z jednym modułem radia (tak ważnym).

Podaje,że coś jest nie oryginalne. Nie widzę aby w samochodzie było coś dłubane.

Miał ktoś już taki przypadek?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 4.10.2024 o 08:37, KucaQ napisał(a):

iCar Pro nie sa rekomendowane przez Bimmercode, ale podobno działają z serią F (z serią G już nie wszystkie moduły koduje). Ja od siebie polecę vLinker BM+, używam z Androidem. Ale najlepszym połączeniem i tak będzie adapter Ethernet ->USB C i kabel ENET. 

ISTA. A żeby na szybko sczytać ewentualne błędy w trasie to btool lite. 

Zamiast czekać parę dni na odpowiedź, mógłbyś spróbować i się przekonać 🙂 Ja już nie pamiętam dokładnie, ale chyba zmieniałem język na podstawie tego tutoriala który wrzuciłeś. 

Nigdy nic nie kodowałem i nie chce sobie namieszać dlatego zanim zacznę chciałbym być pewien. 

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli nie masz auta z usa i z robisz sobie backup, baw sie do woli, apki sa bardzo bezpiecznie napisane. To nie esys. 

Opublikowano
14 godzin temu, padre330 napisał(a):

Miał ktoś już taki przypadek?

Jeśli masz aktywny carplay, to tak będziesz miał. Pozostaje Ci tylko kodowanie Esysem. Bimmercode tu już nie pomoże.

Aktywowanie Carplay zmienia oprogramowanie jednostki i bimmercode blokuje dostęp.

14 godzin temu, ziomekthx napisał(a):

nie chce sobie namieszać

To nie koduj radia Bimmercodem, bo łatwo można uwalić jednostkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Dlatego pytam czy w ten sposób będzie ok

Sprzedam

Opublikowano
9 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Jeśli masz aktywny carplay, to tak będziesz miał. Pozostaje Ci tylko kodowanie Esysem. Bimmercode tu już nie pomoże.

Aktywowanie Carplay zmienia oprogramowanie jednostki i bimmercode blokuje dostęp.

Dziękuję za odpowiedź.

Możliwe, że w Stanach poprzedni właściciel miał aktywowana tą usługę, ale mi raczej na niej nie zależy.

Ze strony Bimmera odpisali mi, że przy modyfikacjach np. CarPlay, czy też inne mapy navi nie chcą nic mieszać i mają przyblokowane połączenie z modułem.

Krótkie pytanie, czy jestem w stanie przywrócić w prosty sposób ustawienia fabryczne modułu radia, bo jeżeli miałbym cały system wyzerować to sobie raczej podaruję?

Opublikowano
12 godzin temu, ziomekthx napisał(a):

Dlatego pytam czy w ten sposób będzie ok

Jak wspomniałem ja robiłem chyba według tego i u mnie jest ok. Jednak gdybym wtedy miał tę wiedzę co teraz, to nie kodowałbym HU Bimmercodem. A już zwłaszcza przy użyciu dongla OBD. Najbezpieczniej jest to zrobić Esysem i kablem ENET. 

9 godzin temu, padre330 napisał(a):

Krótkie pytanie, czy jestem w stanie przywrócić w prosty sposób ustawienia fabryczne modułu radia, bo jeżeli miałbym cały system wyzerować to sobie raczej podaruję?

W prosty sposób tego nie zrobisz. Musisz mieć Esysa. Ale jak już będziesz miał Esysa to sobie język nim zmienisz 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Część. Czy poprzez adapter diagnostyczny Carista 2 polacze się z bimmercode?

Sprzedam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.10.2024 o 15:51, MechanikAmator napisał(a):

gdzie w BimmerCode szukać wyłączenia obrysówek?

IMG_20240324_194912.thumb.jpg.913e2c713cfbd5f28acbd8d2119c6f6a.jpg