Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW e92 2.5xi 2007r, nadszedł czas na wymianę oleju. Dotychczas wszystko było robione w ASO , olej zmieniany co 20 tyś km. Chciałbym zalać inny olej ponieważ bierze ok.100ml na 1 tyś km oraz chciałbym wyeliminować dźwięk "cykania" po uruchomieniu zimnego silnika przez jakąś minutę (potem jest cisza i pracuje bardzo równo) . Chciałbym spróbować z tym olejem : https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-race-pro-s-5w30-5ltr.html , bo słyszałem wiele dobrych opinii jednak nie jestem pewien czy mogę go wlać? Nie widzę normy LL-04 która powinna być do tego auta z tego co wiem . Zamierzam wymieniać olej co 10-15 tyś km . Pozdrawiam

Opublikowano
A ten olej sprawdziłby się w N52b25? W specyfikacji oleju widziałem jedynie że miał odhaczoną rekomendację BMW i tyle .. a to mi dużo nie mówi.
Opublikowano
Kolego LL-01!

Taka norma jest optymalna do Twojej benzyny!

Dokładnie ! Polecam ORI

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.