Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy może dziwna sprawa ale może mi coś podpowiecie a mianowicie podczas ostrzejszego przyspieszania powiedzmy do ok 5000 obr/min auto przyspiesza ale tak jakby "falami" tzn czuć to że auto ciągnie a na sekundę jakby odpuszczało i znowu ciągnie i tak na zmianę. Nie ma jakby to powiedzieć "stałego" ciągu może to złe określenie ale to tak wygląda , nie jest to jakaś poważna niedogodność ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje , dodam że tak samo zachowuje się na LPG jak i na benzynie. Ogólnie silnik pracuje idealnie żadnych falowań ani nie równej pracy na wolnych czy tym podobnych rzeczy. pozdrawiam...
Opublikowano
Może być problem z czujnikiem położenia walka rozrządu albo kłopoty z układem zaplonowym. Warto też obejrzeć dolot czy nie ma nieszczelności bo te silniki są bardzo wrażliwe na lewe powietrze. Na początek połączył bym pod komputer
Opublikowano
Jutro podepnę się pod kompa ale ostatnio czyli kilka tygodni temu jak sprawdzałem to żadnych błędów nie było a to zachowanie auta trwa już w sumie od momentu jak go kupiłem czyli jakieś półtora roku. Myślę że dolot jest szczelny bo obroty trzyma idealnie równo zero jakiegokolwiek falowania , w sumie nie spotkałem się jeszcze z czymś takim w poprzednich moich bmw a było ich trochę... pozdro..