Skocz do zawartości

Regulacja wysokosci pasów na słupku

Piokow

Rekomendowane odpowiedzi

Suwak nie sluzy do regulachi wysokosci tylko na samym pasie mozesz utrzymywac klamre na wysokosci slupka obszytej materialem tak aby nie stukal jak popieprzony o czesc plastikowa na dziurach. I pisalem o tym ja. Regulachi wysokosci brak ck jest podkreslane we wszystkich testach g30

Nie nie jest to optymalny przebieg pasa. Reguluje wysokość fotela tak, aby wygodnie mi się siedziało i gdzie potrzebuję, żebym sięgał. A pas powinienem sobie na końcu dostosować.

Jeden jest wyższy, drugi niższy. Jeden woli nisko siedzieć, drugi wysoko. Mi osobiście brakuje regulacji wysokości pasa i tyle.

To co mówisz to trochę nie tak. Tak jakby miało się fotel ustawiac do pasa, a powinno byc odwrotnie. Fotel powinien być ustawiony w pierwszej kolejności w optymalnej pozycji do obsługi pedałów, kierownicy i uzyskania widoczności przez szyby. Dopiero wtedy ustawiasz lusterka no i właśnie pas - jakby się dało oczywiście tak, jak to jest w innych autach.

W BMW nie masz nie wiedzieć czemu wielu prostych, tanich i przydatnych gadżetów, które to mają od dawna inni nawet tani producenci, np. brak regulacje pasów na wysokość, brak ruchomych podłokietników, brak podwójnych osłon przeciwsłonecznych na szybę przednią i boczną naraz, brak czyszczenia lub chowania kamer cofania, brak dysz wycieraczek zintegrowanych w piórach, itd.

W BMW nie masz nie wiedzieć czemu wielu prostych, tanich i przydatnych gadżetów, które to mają od dawna inni nawet tani producenci, np. brak regulacje pasów na wysokość, brak ruchomych podłokietników, brak podwójnych osłon przeciwsłonecznych na szybę przednią i boczną naraz, brak czyszczenia lub chowania kamer cofania, brak dysz wycieraczek zintegrowanych w piórach, itd.

No właśnie, a ja naprawdę chcę zmienić markę, ale takie pierdoły mnie do tego zniechęcają. Już nie wspomnę o szybach- dźwiękochłonnych lub ogrzewanych (czołowa). Do tego jeszcze cały wątek o problemach z klimatyzacją, która nawet w najtańszych autach po prostu działa jak trzeba.

jtd

całkowicie się z tobą zgadzam, ze BMW już dawno powinno wprowadzic tak proste elementy

ktosiek2018

w G30 nie ma potrzeby stosowania szyb dźwiękochłonnych, auto jest super wyciszone

Nie odnotowałem również żadnych problemów z klimatyzacja, przez całe tegoroczne upały spisywała się na medal.

Ogrzewania przedniej szyby rzeczywiście nie ma, ale za to jest super działające webasto

Podsumowując takie bzdety nie powinny być wyznacznikiem zakupu auta tylko silnik, zawieszenie, sposób prowadzenia, komfort itp. Zachęcam do zmiany na BMW

jtd

całkowicie się z tobą zgadzam, ze BMW już dawno powinno wprowadzic tak proste elementy

ktosiek2018

w G30 nie ma potrzeby stosowania szyb dźwiękochłonnych, auto jest super wyciszone

Nie odnotowałem również żadnych problemów z klimatyzacja, przez całe tegoroczne upały spisywała się na medal.

Ogrzewania przedniej szyby rzeczywiście nie ma, ale za to jest super działające webasto

Podsumowując takie bzdety nie powinny być wyznacznikiem zakupu auta tylko silnik, zawieszenie, sposób prowadzenia, komfort itp. Zachęcam do zmiany na BMW

No coś w tym jest - chociaż ja potrzebuje auta bardziej na długie, autostradowe podróże, więc jakieś sportowe emocje nie są mi potrzebne. Ważny jest komfort, erogonomia, bezpieczeństwo i wszelkie udogodnienia.

A czy jest w jakiejś wersji wyposażenia dostępna alcantara w BMW 5?