Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam BMW 320d o silniku N47 samochód kupiłem z mapą zrobioną na okolo 160km, otóż mam taki problem z miesiąc temu miałem dziwny objaw tzn gdy przekroczyłem 2 tysięcy nie było mocy szedł duży dym lecz po 2 sekundach moc wracała myślałem, że problem leży w tym ze cały czas jezdziłem z obrotami 1800, zrobiłem takie ostre pałowanie problem znikł, lecz 2 dni temu pojawił się nowy problem jest moc w pełnym zakresie obrotów, ale od 2 tysięcy zaczyna się dymienie i pojawia się ogromna chmura za mną, odstawiłem samochód do mechanika posprawdzał wszystkie podzespoły i jak się okazało wszystko jest bardzo dobrze, na turbinie żadnych luzów,wtryski bardzo dobre, on sugeruje mi że problem jest taki, że łańcuch przeskoczył na rozrządzie, pojechałem do innego mechanika on z kolei twierdzi że to jest pierdoła gdzieś dostaje się lewe powietrze albo jest nieszczelność auto do niego daje dopiero za tydzień bo wcześniej nie ma terminów, próbowałem jeździć bez przepływki, sprawdzałem też na innej i to samo. Ktoś ma jakieś pomysły co to może być?

Żadnych błędów nie wywala na komputerze ani w samochodzie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dpf jest? Nie powinien tak kopcić jeżeli nie został wycięty. Jeżeli nie ma błędów to komputer i w drogę - live data.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tzn. jak wysypać? Trzeba przejechać się z komputerem i będzie widać co go boli.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.