Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytarło mi sie pare tych zabków na promieniu dzwigni recznego i przeskakuje.

I pytanie, żeby to naprawić to najlepiej musze kupić cała dzwignie? Łatwo jest to naprawic?

Czy jak będe musiał to kupić to czy te ze starszych modelów będa pasowały?

Musze jeszcze chyba troche naciagnac linke, bo musze bardzo wysoko zaciagnac żeby zablokował koła

Auto po lifcie manual 2007r

Opublikowano
Po pierwsze, samej czesci z zabkami nie kupisz. Po drugie, jezeli rozwazalbys uzywanego dawce to wymiana wymagalaby zniszczenia nitow poniewaz srub tam nie ma. Caly reczny kosztuje ok. 300zl wiec moim zdaniem nie ma co kombinowac bo za duzo zachodu i niewiadomo czy wogole mozliwe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli naprawa ma być budżetowa to możesz dźwignię odrobinę naciąć w miejscach wytartych, czyli poprawiając rowki, wtedy zapadka będzie się blokować i będzie działać jak trzeba :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli naprawa ma być budżetowa to możesz dźwignię odrobinę naciąć w miejscach wytartych, czyli poprawiając rowki, wtedy zapadka będzie się blokować i będzie działać jak trzeba :wink:

Dobry pomysł może być. Wczesniej myślałem żeby dospawać te zabki

A jak bym chciał to pożądnie zrobic i wymienic to musze cały podłokietnik rozebrać?

Są jakies instrukcje?