Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z tylnią wycieraczką w BMW 318d. Gdy chce uruchomić wycieraczkę przesuwa się ona do połowy a następnie słychać trzask i powraca do stanu początkowego ale zostaje w danym miejscy. Wymieniłem i poluzowałem pióro, a także wyczyściłem mechanizm trzymający i nasmarowałem go smarem.

W razie potrzeby jestem wstanie przesłać filmik.

Drugi problem, po wymianie żarówek świateł mijania kontrolka nadal świeci. W samochodzie były żarówki Boscha i na takie same wymieniłem. Kilkukrotnie odpinałem, ponieważ myślałem, że czujnik nie załapał ale nic nie pomogło

Z góry dzięki za odpowiedź.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz jeszcze raz co wyczyściłeś przy tej wycieraczce. Jak otworzysz szybę to ramieniem możesz ruszać bez oporu w całym zakresie pracy? Jeśli chodzi z oporem to trzeba wyjąć cały trzpień z szyby i go nasmarować i to jak najszybciej, skoro jeszcze chodzi. Innych problemów te wycieraczki raczej nie mają.

Nie masz gdzieś jakiś wymyślnych żarówek w pozycyjnych. Wcześniej było wszystko git. Pozostałe świecą.

Opublikowano
Tak jak otworzę szybę to mogę bez problemu wykonać cały obrót bez najmniejszego oporu. Jakiś tydzień temu znalazłem info, że powinienem wyjąc cały trzpień z szyby i go nasmarować i tak zrobiłem. Niestety nie pomogło to.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli to nie kwestia mechanizmu w szybie tylko w klapie silnik przestał poprawnie działać. Trzeba by się do niego dobrać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy masz pozycyjne oraz długie, jak w tych pierwszych masz ledy i świecą to można wyłączyć ich sprawdzanie przy pomocy ncs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.