Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem tu nowy wiec jesli robie cos zle to przepraszam i prosze o instrukcje jak postepowac na tym forum. Mam problem. Kupilem auto 4 miesiace temu. Od 2 tygodni gdy probuje gwaltownie przyspieszyc pojawia sie masa bledow. Min abs , kontrola trakcji, czujnik cisnienia w kolach, trace wspomaganie kierownicy i pojawia si e czerwone koleczko z wykrzyknikiem. Po ponownym uruchomieniu silnika wszystko znika. A podczas jazdy jednym tempem faluja obroty. Dodam ze pierwszy blad czujnika cisnienia pojawil si e gd y jechalem do anglii i codziennie padalo. A potem bylo coraz gorzej. Prosze o pomoc i dziekuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd czujnika ciśnienia czego? Nie masz problemu z jednym z czujników abs? Podaj błędy jakie masz, z kodami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dokładnie j/w - kody błędów, ale fabryczne, tzn. w stylu "29F5", bo jeżeli diagnozujesz na jakimś ogólnym komputerze diagnostycznym i przypisuje swoje własne kody i opisy błędów to nic nie wskóramy - opisy mogą być na tyle ogólne lub mylące, że nie będzie szło tego przypisać. Najprościej INPA. To po 1.

Po 2 podaj dokładniejsze dane auta - automat? Zawieszenie standard/sport (w sensie "zwykłe" amory) czy dynamic drive (aktywne zawieszenie z regulowaną siłą tłumienia).

Same czujniki ciśnienia pracują na czujnikach ABS, a więc jak masz problem z systemem ABS to może Ci też wywalać błąd od ciśnienia w kołach, ale z tego co piszesz to znacznie bardziej zaawansowana sprawa niż czujniki ABS do wymiany (z resztą niekoniecznie czujniki ABS powodują błąd ABS).

Opublikowano
Niestety nie mam jeszcze kodow bledow bo w anglii nie latwo znalezc takiego mechanika. Czy jesli kupie plyte i kabel to ogarne to sam? I czy mozliwe ze samo moglo przejsc? Bo dzis jezdzilem ile fabryka dala :D i nic sie nie dzialo a przez dwa tyg przy przyspieszaniu byla choinka na zegarach i wczesniej opisane bledy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Objawy pasują do czujnika abs, tak z reguły wygląda początek problemów z nim. Który dowiemy się jak podasz konkretny błąd

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.