Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bmw 530i z 2004 roku samochód gaśnie podczas jazdy i po wyłączeniu sporadycznie zaczyna tykać przekaźnik pompy paliwa .

Czasami zaświeca się kontrolka esp i nie można go zapalić . wystarczy wyłączyć zapłon i znowu można go zapalić .

Został wymieniony sterownik silnika ,sim.

w bagażniku nie ma problemow z modułami .

D356 PT CAN DME

D355 PTC CAN DME

D354 PTC CAN DME

oraz

A3AD

A3AF

wymieniony sterownik silnika ms45 , sim,.

zostały odłączone moduły sim ,jbe,moduł kolumny ,wszystkie moduły w bagażniku,abs , ibs bez rezultatu

Będę wdzięczny za pomoc oraz podpowiedzi .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może sterownik był ok a problemem jest wtyczka (nie styka) lub przekaźnik dde, nie można wykluczyć, że kolejny sterownik jest uszkodzony, najlepiej oddaj go do ogarniętego elektronika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie wymieniłem wszystkie przekaźniki ten sam problem. Dziwne ze komputer który kupiłem byłby w ten sam sposób uszkodzony ..
Opublikowano
Byc moze sygnaly wzbudzenia z CAS nie stykaja. Przeczysc styki gniazd i wtyczek sterownika DDE i CAS kontaktem do polaczen elektrycznych i sprawdz czy cos pomoze. Sprawdzilbym tez kostke stacyjki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jakas masakra - jeden pro DDE ( jaki DDE jak siemens dme pod maska ), drugi przekaźniki zmienia niewiadomo dlaczego, trzeci o cas bajki opowiada ( a tu cas w ogole ?).

schematy ktoś oglądał z was przed tym jak glupoty pisac ?

Istnieją dwa przewody low i high miedzy dme i sim , czy to tak trudno dac dwa osobnych przewody obok fabrycznej instalacji i zobaczyc wynik ?

A wtedy przyjeżdżają wlasnie właściciele po takich mistrzach, które wszystko zmieniają , i płaczą że pieniędzy już nie ma, kiedy im rachunek za naprawę pokazujesz .

Tragedia jakas i tyle.