Skocz do zawartości

Czy słyszycie swoje opony?

ryb55

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałem zapytać czy słyszycie mocno hałas od toczących się kół w swoich g30/g31? W szczególności chodzi mi o osoby, które jeżdżą na kołach 19 cali i większych.... Moim zdaniem hałas od runflatów jest w g30 dość mocno słyszalny..

Auto jest dobrze wyciszone, wiec slyszysz to czego tak dobrze wyciszyc sie nie da czyli glownie lusterka i kola. U mnie micheliny primacy 3 19cali w kij glosne i w kij twarde opony nawet jak na rf zabieraha dosc duzo z komforu akustycznego na duzych predkosciach gdzue r6 juz tak nie slychac.

• Zasłużeni forumowicze
Wlasnie mialem o to samo pytac :) Mam identyczne felgi/opony jak Kuba i opony sa dosc mocno slyszalne. Dodatkowo mam r4, ktorego w trybie comfort nie slychac wogole (o ile mocno nie depczemy na pedal gazu) i opony sa slyszalne nawet przy mniejszych predkosciach

Auto jest dobrze wyciszone, wiec slyszysz to czego tak dobrze wyciszyc sie nie da czyli glownie lusterka i kola. U mnie micheliny primacy 3 19cali w kij glosne i w kij twarde opony nawet jak na rf zabieraha dosc duzo z komforu akustycznego na duzych predkosciach gdzue r6 juz tak nie slychac.

Ja też mam identyczny zestaw i są mega głośne.... Tak jak piszecie - poza tym auto jest super wyciszone i słyszę tylko te opony

• 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Pirelli P zero 18tki bez RF i też słychać , tylko pytanie czy słychać bo reszta jest tak doskonale wyciszona , czy słychać bo np. nadkola są słabo wyciszone ? , wezmę fachowca od firmy zajmującej się wyciszeniem samochodów na przejażdżkę i zobaczę co powie na temat wyciszenia g30 LCI