Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś ma pomysł w jaki sposób można rzucić mapę Google z telefonu na ekran samochodu? standardowa nawigacja jak dla mnie jest o wiele gorsza od map google, a trochę dziwnie, ze w tak nowoczesnym samochodzie muszę mieć telefon przyczepiony dodatkowo do szyby żeby widzieć mapę. Podobno w PL Apple Car Play jest niedostępny, ale może jest jakiś inny patent>
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja odblokowałem sobie Apple CarPlay. Kodowanie. We wrześniu wychodzi IOS 12 i wtedy Google Maps również ma być dostępne.

Moim zdaniem to jedyna opcja (jeśli chodzi o IOS).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym tak map google nie przechwalal. Juz mnie kilka razy wprowadzily w droge, w ktorej malo kol nie pogubilem, ledwo dalo sie przejechac, byla to polna lub lesna sciezka lub wogole drogi nie bylo. Jak dla mnie jedyny duzy plus google to ze pokazuje korki bardzo dobrze.
Opublikowano

często dla ciekawości odpalam mapy google i automapę, prowadzi często zupełnie inaczej, zazwyczaj sprawdzając te same trasy przez lata stwierdzam że google mniej logicznie prowadzi. Również często odpalam google jeżdżąc u siebie po mieście i również często nie potrafię znaleźć wytłumaczenia tego którędy google chcę prowadzić, jedno że ani bliżej, ani szybciej.

Na plus za to że na bieżąco mam listę swoich miejsc np do odwiedzenia, bez problemu znaleźć jakieś atrakcje, itp

Opublikowano
Ja odblokowałem sobie Apple CarPlay. Kodowanie. We wrześniu wychodzi IOS 12 i wtedy Google Maps również ma być dostępne.

Moim zdaniem to jedyna opcja (jeśli chodzi o IOS).

kodowanie? samochód mam na gwarancji, a w serwisie tego raczej nie zrobię. Czy kodowanie u zewnętrznego partnera to nie problem pod kątem gwarancji?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dziala tez podczas jazdy? Znowu bede lazil z dwoma telefonami bo android autk w ciemnej pupie:(

Myślałem, że na Android to już dawno działa.

Opublikowano

Oficjalnie: "bo nie ma Siri po polsku". Taka dostalem odpowiedz z BMW.

Co nie przeszkadza innym markom, oferowac w PL Apple CarPlay

Opublikowano
Dokładnie. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że BMW obawia się problemów, ze skargami klientów, że mają CarPlay i nie obsługuje Siri.
Opublikowano

E tam takie gadanie bo nie ma Siri po polsku. Jakoś im nie przeszkadza pakowanie w każda kierownice przycisku od wybierania głosowego, pomimo tego, że to nie działa bo nie jest po polsku.

Byc może chodzi o to, że jak to wszystko uruchomia to może spaść im sprzedaż aktualizacji nawigacji. Pytanie takie: jełśi dałoby się odpalić google maps (z całym dobrodziejstwem tego ustrojstwa, a więc korki....) to kto z was chciałbym aktualizować mapy BMW ? Sądzę, że nie wielu się zdecyduje.

Ale to oczywiście moja prywatna opinia.

Opublikowano

oczywiście zgadzam się z Tobą. To jest ich śmieszna wymówka.

Mi już zdarzyło się kilka razy, że mapy BMW wyprowadziły mnie dosłownie w pole.

Od kiedy wyszedł iOS12 używam Google Maps tylko.

Opublikowano
A jest jakis poradnik dla deibili jak tonwlaczyc? Uzywam samsubga na codzien, a iphonea bym skitral pod ladowarka w schowku ttlko jak zrobic aby to dzialalo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mapy z androida można wyświetlić poprzez screen mirroring ale pew nie tylko na postoju. Może dało by się usunąć wyłączanie screen mirroring gdy samochód ruszy?
Opublikowano
Po aktualizacji systemu iPhone’a do iOS12 mapy Google śmigają bez najmniejszych problemów - oczywiście mam Apple CarPlay.