Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znalazlem ostatnio filmik z modem odnosnie dynamicznych kierunkow

W porownaniu np do Audi to prezentuje sie marnie ...

No i cena 100 dolarow :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e60 mam zamontowany moduł 8 kanałowy i działa tak .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Nie no, dajcie spokoj.

Zostawmy takie fanty wlascicielom Audi, tam jakos to wyglada.

Jedyne co to mozna sobie zamontowac jakies fajne zarowki LEDowe, pomarancznowe - lepiej/wyrazniej swieca.

Oczywiscie, jesli ktos na pre-LCI.

Opublikowano

No właśnie Kolego, mam mały problem. Kupiłem ostatnio na Ali dwa komplety( na przód i tył) i niestety... "Żarówki" miały nie wymagać rezystora oraz miały nie wykazywać błędów. Po założeniu jednej(tył) efekt piorunujący. Po założeniu drugiej i odpaleniu samochodu- miganie na przemian przez chwilę, a po włączeniu kierunkowskazu zapierdzielanie i same trójkąty na komputerze... Czy jest na to jakieś lekarstwo?

Oto ww. żarówki:

https://www.aliexpress.com/item/2X-No-Resistor-Required-1156-BAU15S-BA15s-P21W-T20-7440-PY21W-LED-Bulbs-For-Front-Turn/32879633274.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65df4c4dpKpa7X

Opublikowano

No jasne. Wymienić przednie z H7 na Xenon lub LED. W sumie fajny pomysł, ale bez żadnego, ekonomicznego sensu.

Nie wierzę, że nie da się zamontować żarówek led, żeby diałały jak Bóg przykazał. Tylko co trzeba zrobić?

Opublikowano
No właśnie Kolego, mam mały problem. Kupiłem ostatnio na Ali dwa komplety( na przód i tył) i niestety... "Żarówki" miały nie wymagać rezystora oraz miały nie wykazywać błędów. Po założeniu jednej(tył) efekt piorunujący. Po założeniu drugiej i odpaleniu samochodu- miganie na przemian przez chwilę, a po włączeniu kierunkowskazu zapierdzielanie i same trójkąty na komputerze... Czy jest na to jakieś lekarstwo?

Oto ww. żarówki:

https://www.aliexpress.com/item/2X-No-Resistor-Required-1156-BAU15S-BA15s-P21W-T20-7440-PY21W-LED-Bulbs-For-Front-Turn/32879633274.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65df4c4dpKpa7X

No jasne. Wymienić przednie z H7 na Xenon lub LED. W sumie fajny pomysł, ale bez żadnego, ekonomicznego sensu.

Nie wierzę, że nie da się zamontować żarówek led, żeby diałały jak Bóg przykazał. Tylko co trzeba zrobić?

Wystarczy wykodować tzw. "sprawdzanie przepalonych żarówek/kontrola żarówek"

Opublikowano

Oto ww. żarówki:

Wystarczy wykodować tzw. "sprawdzanie przepalonych żarówek/kontrola żarówek"

Rozumiem, że jak sobie zakupię interfejs Carly, to sam mogę to zrobić?

A jak rozwiązać problem szybkiego migania? Podobno żarówka posiada wbudowany rezystor.

Opublikowano
CO do tych zarowek - jedyne, co moge powiedziec, to ze nabylem te:

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/BMW-3-F30-USA-Swiatla-kierunkowskazow-LED-P21W-Ba15s-CANBUS-Opticon-Premium-Zestaw-2-zarowki/3713

Nie chce komentowac ceny zarowek, ale co do tych, to moge potwierdzic, ze dzialaja bardzo dobrze i nie powoduja zadnych bledow.

Chcesz powiedzieć, że obyło się bez rezystora i migają normalnie? U mnie wyglądało to tak: Pierw wsadziłem led-a w prawy tył. Próba i super- miga normalnie, na komputerze błędów brak. Potem przyszła pora na lewy tył i tu zonk. Po wsadzeniu leda zaczyna się wariowanie zarówno lewej jak i prawej, i komputer wywala błędy. Z przodem nie eksperymentowałem już i z powrotem założyłem żarówki w tylne klosze. Może faktycznie led ledowi nie równy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Carly sobie poradzi z tym - mam ORI Carllego i można sporo nim zrobić , ale bardziej cenie NCS EXPERT .

Komendy do kierunków w NCS EXPERT

BLK V kierunki przód

BLK H kierunki tył

WARMUEBERWACHUNG sprawdzanie na ciepłym kiedy żarówki świecą .

KALTUEBERWACHUNG sprawdzanie na zimnym kiedy żarówki są wyłączone .

zmienić na ”nicht aktiv”

Powodem mrugania ledów jest sprawdzanie przez komputer żarówek , są wysyłane impulsy do pomiaru - zwykła żarówka nie mrugnie , a LED jest bardzo czuła i mruga .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozpędziłem się z odpowiedzią ,masz racje - NCSem nie zakopujesz F modeli jedynie CARLY lub E-SYS .
Opublikowano
Carly sobie poradzi z tym - mam ORI Carllego i można sporo nim zrobić , ale bardziej cenie NCS EXPERT .

Komendy do kierunków w NCS EXPERT

BLK V kierunki przód

BLK H kierunki tył

WARMUEBERWACHUNG sprawdzanie na ciepłym kiedy żarówki świecą .

KALTUEBERWACHUNG sprawdzanie na zimnym kiedy żarówki są wyłączone .

zmienić na ”nicht aktiv”

Powodem mrugania ledów jest sprawdzanie przez komputer żarówek , są wysyłane impulsy do pomiaru - zwykła żarówka nie mrugnie , a LED jest bardzo czuła i mruga .

Dzięki Bogu jako Ślązak potrafię po niemiecku. :wink:

Tak, dokladnie to chce powiedziec.

Bez kodowania? Bo już zaczynam głupieć po mału... Piątek swoje robi... :|

Opublikowano
Tak, dokladnie to chce powiedziec.

Bez kodowania? Bo już zaczynam głupieć po mału... Piątek swoje robi... :|

Bez kodowania.