Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum. Moja sytuacja - mam BMW X3 E83 z 2008 roku z jednym oryginalnym kluczem i jednym oryginalnym od innego samochodu. Ponieważ pierwotny klucz nie zawsze chce otworzyć centralny zamek (wg mnie problem ze starym akumulatorkiem) to myślę o dorobieniu drugiego klucza. Pytanie czy można wykorzystać klucz od innego samochodu który posiadam czy taki klucz nadaje się na śmietnik? W ASO jak pytałem to nowy klucz kosztuje 900 zł. W celu obniżenia kosztów, myślałem nad wymianą akumulatorka i dorobieniem samego grota, tak w razie gdyby oryginał mi się kiedyś złamał/zgubił, jednak w ASO nie ma takiej możliwości. Jest to ogólnie możliwe? Przerabiać inny klucz/dorobić nowy/zrobić sam grot i wymienić akumulator, która opcja najlepsza? Z jakimi kosztami trzeba się wtedy liczyć? Ktoś podzieli się doświadczeniem?
Opublikowano

A nie lepiej rozciac obudowe klucza i wymienic baterie?

Wszyscy tak robia. Koszt znikomy

Opublikowano
Poleci ktoś jakiś serwis z okolicy Mszczonowa? Kontaktowałem się z serwisem spod Krakowa, za klucz 400 zł, za sam grot 300 zł, za wymianę akumulatorka 100 zł, więc według mnie najlepiej dorobić klucz. Znacie serwis godny polecenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

A nie lepiej rozciac obudowe klucza i wymienic baterie?

Wszyscy tak robia. Koszt znikomy

:cool2: :cool2:

Wymiana baterii w kluczyku BMW E46 E39

Wymiana baterii w kluczyku bmw x3

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
za sam grot 300 zł,

Cena z kosmosu.

Ja w Lublinie w zeszłym roku zapłaciłem 10zł za kluczyk (bez immo tylko do otwierania drzwi) oczywiście do BMW

Opublikowano
Faktycznie chyba wymienię baterie. Mam w planach po testować taki proces na drugim kluczu, a jak się uda to przejdę to tego głównego kluczyka od samochodu. Czy ten drugi, z innym wzorem na ryglu, można zaprogramować tak by też mi zamek centralny otwierał? Zdaje sobie sprawę, że takiego kluczyka nie będę ładował podczas jazdy, więc pytanie czy warto wgl się bawić w takie coś?