Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy koledzy

Mam taki problem z moim BMW ..... jestem szczęśliwym posiadaczem e46 330i wszystko było dobrze do momentu instalacji lpg... w trakcie instalacji lpg gazownik powiedział ze przy sciaganiu kolektora ssącego przygniótł kabel do sady za katem ale zostało to naprawione i auto do odebrania... co zauważyłem od razu to spalanie wzrosło z 11.5 na 13 l wg komputera co pobudziło moja ciekawosc.... wiec wpinam sie kompem z INPA i wyskoczyło błedy 228 i 227 ..... wieca zaczynam szukac i bledy pokazuja sie tylko na zimnym silniku jak jest cieply wszystko ok wiec szukam dalej i zauwazylem ze sady za katem po odpaleniu nie grzeją wartosc sie zmienia i zaczynają grzać w momecie jak auto sie zagrzeje..

Teraz pytania???

1 czy tak ma byc ii mam szukac czegoś innego ?

2 czy np gdy gazownik polutował kable ma to jakies znaczenie?

prosze o jakies podpowiedzi moze macie jakies pomysły bo watpie ze 2 saday w jedym momecie w przeciągu2 dni sie uszkodziły chyba ze zabily je zmiana mieszanki paliwowo powietrznej z benzyny na lpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak ma być, grzeją po czasie, skup się na korektach paliwowych i najlepiej wklej te błędy, prawdopodobnie masz nieszczelność w dolocie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
mam nagrany film tylko jak to sie wrzuca?? :mad2: :mad2: moze byc nieszczelnosc bo sciagał kolektor... dziwne jest to ze np sondy za katem na paliwie pokazuja 0,64 a np na gazie 0,12 na paliwie nie ma bledu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Film na youtube wrzuć i podaj link, pokaż jak wyglądają korekty paliwowe na lpg, ale po tym co piszesz to lpg masz do regulacji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na korektach nie widać wielkiej różnicy, ponieważ powinieneś skasować adaptacje, zrobić 50-100 km na pb i wtedy nagrać taki film po rozgrzaniu, to samo później na lpg, na chwilę obecną tak czy siak powinieneś udać się do gazownika, ponieważ po jego ingerencji jest problem, błędu sugerują nieszczelność, ale jeżeli korekty na pb są ok (do sprawdzenia jak napisałem wyżej) to problemem jest instalacja lpg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam troche to trwało ale wiodomo ze praca aaa wiec skasowałem adaptacje sond lambda pojezdzilem 100km na benzynie podłaczylem kompa z INPA i zero błedów wiec właczylem gazzz i jazda jezdze juz 4 dzien na gazie i nic sie nie pokazuje zero błedów co mnie bardzo cieszy za kilka dni ponownie podepne kompa i zerkne czy wszystko jest oki i dodam filmilki jak teraz sady sie zachowuja moze komus to pomoze:) bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam niech moc bd z wami 330i :)