Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się. Auto skończyło 3 lata. Pielęgnowane do przesady - owszem dostaje w dupę szybką jazdą, ale ceramiki, polimery, woski i inne maści na ból doopy żeby wyglądała cały czas jak nowa. Jak kupiłem komolet kół w tą zimę to zrobiłem 500 km bo jendak szkoda mi było jeździć po soli etc. Jak zacząłem używać jako daily, to kupiłem inne auto bo znowu mi jej szkoda było do robienia przebiegów. W ubiegłym tygodniu zdjąłem folię bezbarwną z przodu, nad szybą i ze słupków żeby odświeżyć ceramikę i nowe folie założyć. Jeden wypad autostradą i mam 3 duże odpryski. Takie jak ten z foto na masce są jeszcze dwa tuż nad szybą i na słupku od strony kierowcy.

Miał ktoś podobnie? Możecie doradzić co z tym zrobić? Nie chce jechać do ASO bo mi zaproponują malowanie miejscowo a auto ma całą ori powłokę. Aż mi się płakać chce.

https://ibb.co/hFqcdz

https://ibb.co/d1y8ke

Opublikowano
Bialy kolor to na luzie;) studia detailingowe maja wprawe w zaprawkowaniu wiec to nie jest zaden problem;) skoro maja Ci klasc folie to i zapraweczki Ci strzela i nie ma sie czego obawiac. Praktycznie sladu nie bedzie;) le zdjac folie i pijechac na autostrade to juz debilizm z calym szacunkiem:) szczegolnie ze chcesz zakladac ja ponownie to po co bylo ja zdejmowac wczesnien to nie zrozumiem:)
Opublikowano

Mam to samo u siebie, jeden wypad na autobahn i w c*uj odprysków na szafirowo-czarnym kolorze (475/9), maska + zderzak.

Malowanie, polerowanie, polimery... ehh, czasem wku*w mój jest niesamowity!... bo mega dbam o wygląd auta.

Ostatnio zacząłem stosować patent: pędzelek + mój kolor = zabawa w malowanie kropek. Innego patentu nie widzę, niestety.

Oczywiście ludzie polecają aby na maskę i zderzak nałożyć bezbarwną folię lecz chyba się nie skuszę. Z resztą nie wiem czy tak naprawdę to coś da.

Także chyba pozostaje Ci wku*wiać się dalej. :(

Opublikowano
No nie da się tego inaczej nazwać jak debilizm :mad2: Generalnie wraz z mppk i mpe chciałem odświeżyć ceramikę na całym aucie. Poza tym ta folia bezbarwna wyglądała już do doopy bo właśnie cała była kamykami „pokancerowana”. Miałem nigdzie zanim nie założę nowej nie jeździć, ale myślałem że krótka podróż nic nie zrobi. Zapytam czy mają w studio gdzie jeżdżę wprawę w zaprawkach. I teraz całe auto pójdzie w bezbarwną. Ale fakt jest taki że ekologia sprawiła że lakiery są do doopy. Sam nie chce tego robić - takie zaprawianie pędzelkiem to sam robiłem na rajdówce :wink: i pewnie głównie z braku worawy ale wyglądało to tragicznie
Opublikowano
Mam biała 4 i takich odprysków pełno wcześniej miałem r90 i 250 tyś przebiegu i praktycznie nic.Jakos BMW jest gorsza z roku na rok
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego dam Ci rade zebys zachowywal wiekszy(przepisowy) odstep od poprzedzajacego pojazdu i unikniesz tego typu odpryskow nawet bez folii. W moim aucie przod wyglada jak nowy, mimo ze nie mam folii i jezdze dosyc szybko.

:shock:

:duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio jechałem drogą z ograniczeniem do 30KM, bo były kamyczki na asfalcie.

Zgadnij ile polaczków jechało zalecane 30km? Nikt. Tylko słyszałem jak parę kamyczków obija mi auto z boku.

Całe szczęście fura przejdzie full detailing i drobne naprawy lakiernicze.

http://elka.pl/zdjecia/575/20150703183648691.jpg

Co do tematu. To normalna kolej rzeczy.

Na twoim miejscu bym sie nie przejmował tylko oddał auto kumatej osobie co zrobi porządek.

Lakierować nie ma sensu, albo może jakiegoś kondona nałożyć na te auto xD

Bo te lakiery w BMW to śmiech na sali powoli

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano

Panowie nie ma co przezywać tego tak bardzo. Normalne jest to ze lakiery z roku na rok są coraz słabsze ( ekologia ). I siłą rzeczy samochód z czasem nie będzie wyglądał już jak z salonu :)

Teraz stoję przed zakupem nowego samochodu i grubo się zastanawiam czy ma to być „nówka” z salonu czy może kupić za tą kasę używkę z mocniejszym silnikiem i lepiej wypasioną.

Opublikowano

Ja przeżywam bo nie dość że mało jeżdżę tym autem to stało się to po zdjęciu folii i przed nałożeniem nowej ;) nie wiem czy to tylko przypadłość BMW, u mnie przód każdego auta daily wygląda jakbym strzelał z wiatrówki ale tam mam to w nosie - i w E91 też tak miałem.

Już rozmawiałem - ogarną to podobno bez śladu przed folią nową. Natomiast jak ktoś też zauważył - ekologia...bla bla bla i jeszcze nie jest źle. Źle to dopiero będzie.

Opublikowano
Żona jak zauważyła pierwszy odprysk na swojej serii 1 to chciała auto do salonu zwrócić co to za szajs teraz produkują :)
Opublikowano
Tak na prawdę prawidłowa reakcja .Dajemy sami się ruchać. Śmieszy mnie to robienie z standardu premium.Najbardziej ale już nie chce zaczynać tematu to usługa connetedrive pokazują gościa w garniturze eleganckiego korzysta z Facebooka YouTube nawigacji w soimi premium BMW gdzie połowa fukcji w realu nie działa nie ma zamula i jest nie wygodna,a reklamują to jako super prestiż
Opublikowano

Dlatego jak będę konfigurował swoje nowe bmw to skupie się na tym co istotne czyli silniku. Wole dopłacić do 3 litrów niż walić kasę w niepotrzebne dodatki z których później nie korzystamy albo które nie działają i nas jak trzeba.

Gdy byłem w salonie sprzedawca odrazu zanegował ze nie skonfiguruje 340i po rabacie w okolicach 250-260 tys. Zdziwił się ze nie chce navi asystentów wspomagaczy wibratorów :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dlatego jak będę konfigurował swoje nowe bmw to skupie się na tym co istotne czyli silniku. Wole dopłacić do 3 litrów niż walić kasę w niepotrzebne dodatki z których później nie korzystamy albo które nie działają i nas jak trzeba.

Gdy byłem w salonie sprzedawca odrazu zanegował ze nie skonfiguruje 340i po rabacie w okolicach 250-260 tys. Zdziwił się ze nie chce navi asystentów wspomagaczy wibratorów :)

ja odrazu powiedzialem ze nie chce ani jednego asystenta. tez sie zdziwil ale zrozumial :D

Opublikowano

w stanach nie ma z tym problemu xD

Mozesz wywalic nawet parktronika tego najzwyklejszego w topowym silniku xD

Kupię:

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Obecne lakiery wszystkich marek są do kitu, więc nie jest to specyfika BMW. Praktycznie jakość fabrycznego lakieru jest identyczna po refiniszu, czyli słaba. Kondony zakładać i jeżdzić.

Najlepsze że to czuć i widać xD

Kupię:

- Listwy hexagon wnętrza

• 3 lata później...
Opublikowano
Co prawda mam BMW X7 ale dorzuce swoje 3 grosze. Przebieg ok 30 tys km mam ją 13 miesiąc i pierwsza trasa 600 km dwa odpryski na drzwiach. Auto ma ceramike i przod folie. Boczne drzwi dwa odpryski dość duże. Massakra jakaś