Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Planuję jechać po takie E36 jak na załączonych zdjęciach. Po rozmowie telefonicznej wszystko wydaję się być ok. Niestety auto bez klimy i wymieniony błotnik co widać na zdjęciach. Podobno cały spód bez korozji, oryginalna powłoka. Małe ogniska rdzy na tylnim nadkolu. Wlaściciel podał mi VIN na telefon, więc nie linkuje do ogłoszenia. Mam nadzieję, że nie obrazi się jeśli zobaczy tu ten temat, pozdrawiam :)

bok.jpg front.jpg przod.jpg rog.jpg tyl.jpg tyl_rog.jpg

VIN WBABF71090EP43268 po rozkodowaniu:

Type 323I (EUR)

Series E36 (3 Series)

Body Type COUPE

Steering LHD

Engine M52

Displacement 2.50

Power 125kw / 170hp

Drive HECK

Transmission Manual

Colour ARKTISSILBER METALLIC (309)

Upholstery STOFF KLEEANTHRAZIT (D6AT)

Options

S243A Airbag For Front Passenger

S255A Sports Leather Steering Wheel

S354A Green Windscreen Green Shade Band

S401A Liftupandslideback Sunroof Electric

S428A Warning Triangle And First Aid Kit

S498A Headrests Rear Mechanically Adjustable

S510A Headlight Aim Control

S520A Fog Lights

S556A Outdoor Temperature Indicator

S570A Reinforced Power Supply

S651A MD Player

L801A National Version Germany

Jesteście mi coś w stanie powiedzieć na temat tego autka? Na co szczególnie powinienem uważać? To moje pierwsze BMW :twisted: W tych pieniądzach mogę kupić rozsądne E46 ale E36 bardziej mnie kusi niższą masą, prowadzeniem no i tym, że to już można powiedzieć klasyk.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Że błotnik zmieniony to spoko ale co się stało ze spasowaniem? Gdzie są lampy przeciwmgielne? Koła są na jakimś wysokim profilu, do tego przód dziwnie wysoko stoi i wygląda to średnio. Masz zdjęcia ze środka i pod maską?
3A0jS9b.png
Opublikowano

No co powiedzieć. Ktoś się nie postarał i spasowania nie ma. Lampy przeciwmgielne są tylko niezamontowane. Może to mieć związek z wymianą tego nadkola? Auto "bezwypadkowe" - czy jeśli lakier na masce i drugim nadkolu i reszcie samochodu oryginalny to będzie git?

Koła z E46 to wiem bo właściciel już przez telefon mi to powiedział. Do auta są też zimówki na BBS chyba 15/16 cali.

Co do środka to właściciel podsufitkę nowa robił i obecnie są zdjęte boczki drzwi, które nie doczekaly się jeszcze tapicera. Więc zdjęć ze środka nie mam. Poproszę może o zdjęcia ze środka i spod maski.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak wygląda prześwit w zwykłej opcji i przy sprawnych amortyzatorach/sprężynach, wystarczy popatrzeć na linię progu i widać, że przód nie jest wyżej. 99% e36 coupe ma sprężyny obniżające albo gwint, więc ten faktycznie może wyglądać dziwnie :lol:

Dawaj zdjęcia pod maską oraz środka, błotnik i tak trzeba zdjąć do lakierowania żeby nie odznaczał się (chyba, że tylko na zdjęciu tak źle to wygląda), więc i tak pasować będzie trzeba.

Uważaj na rdzę, układ przeniesienia napędu, wycieki i przegrzewanie silnika. Jaki przebieg?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Przebieg podejrzanie niski bo pod 220 000 km. Wlaściciel mówi, że kupił do zrobienia na klasyka bo mu sie trafila "okazja" i stoi u niego rok bo nie ma czasu nic przy nim robić. Autem wiadomo sie przejadę, zobaczymy gdzieś w warsztacie/stacji na podnośniku i ocenię po prostu stan, bo w przebieg nie wierzę. Rdza podobno TYLKO na nadkolu jednim.

Ok poproszę zdjęcia spod maski i ze środka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi o podłogę i progi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

To tam podobno zero rdzy nic. Ale to wiadomo, że dokładnie obejrzę.

Retrofit klimy... ktoś sie bawił w takie cuda? To w ogole możliwe?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, że się da, są zakłady co to robią, poradniki jakieś też się znajdą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Powiedzmy, że powyżej 7k lekko. Jest szansa, że ona jest w dobrym stanie i nie będę musiał drugie 7k włożyć odrazu? Stoi od 25 lipca, wiec dlugo... Mam po nia jechac 2.5 godziny ale mnie kusi no. Zwłaszcze, że już kupowalem wczoraj prawie e46 ale się okazało kręcone.

IMG_1339.jpg IMG_1340.jpg IMG_1341.jpg IMG_1342.jpg IMG_1343.jpg IMG_1344.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli chcesz kupić 6 cylindrowe BMW obojętnie jakie poniżej 10 tys. PLN to musisz się nastawić że drugie tyle pochłonie doprowadzenie samochodu do użytku. Przebieg po wnętrzu i zewnętrzu jest mocno wątpliwy, mimo że właściciel sprząta, pierze, przykleja, obszył kierownicę i gałkę (ale po taniości). Plus tego samochodu jest taki że nie zardzewiał ale to jest typowy samochód do wielogodzinnego dłubania.
3A0jS9b.png
Opublikowano

I naprawdę uważasz, że za 7 k mógłbyś kupić rozsądne E46? ZAPOMNIJ.

Co do tej sztuki to jedyny plus za fajny silnik. Jeśli masz zamiar kupić auto że tak powiem do polatania, upalania to można się zastanowić. Ja bym się w to nie pchał, bo jestem wybredny co do wypasu i wyglądu :mrgreen:

Stanu blacharskiego i mechanicznego nikt Ci ze zdjęć nie wywróży.