Skocz do zawartości

navi professional + Yanosik, Waze

Cienki21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od prawie tygodnia śmigam g30 525D, auto super ale dopiero pierwszy 1000km za mną :)

Może ktoś ma patent na to, żeby mieć zrzut lustrzany z telefonu na ekranie, a muzyka leciała np: radio lub USB. Oczywiście wiem, że trzeba zdjąć blokadę Video w ruchu, ale to nie problem. Takie zestawienie miałem w poprzednim aucie innej marki. Telefon leżał w schowku, na ekranie w aucie janosik a muzyka z USB. Dobre było rozwiązanie bo nie wisiały mi dodatkowe telefony na szybie.

Z góry dziękuję za sugestie

Pozdrawiam

W podłokietniku mam tylko USB, nie bardzo wiem o jaki adapter chodzi. Główny tel na codzień to Iphone 8, ale w poprzednim aucie używałem Sony z1 który leżał w aucie i podłączałem go przez Mirrorlink gdy jechałem w dłuższa trasę i miałem Yanosika na ekranie radia. Przy konfiguracji zapomniałem dołożyć Apple CarPlay ale to chyba można dograć.

Jeszcze nie testowałem tak do końca, ale tak zrzut jest 1:1, minus jest taki, że po Screen Mirroring idzie tez dźwięk wiec nie można słuchać radia lub muzyki z innego nośnika. Oczywiście pisze o Android. Chyba będę musiał odezwać się do Firmy która koduje Bmw

to lipa z tym dźwiękiem. Myślałem, że kupię sobie jakiegoś Samsunga tylko do Yanosika, ale dźwięk nadal będzie działał z radia, a Yanosik będzie się tylko włączał jak będzie ostrzeżenie.

Apple CarPlay zakodują Ci, w ASO jest oficjalnie niedostępne w Polsce.

Podejrzewam, że da się to jakoś to ogarnąć, żeby połączyć tel a dźwięk z innego nośnika. Jak w VGAu jest możliwość to ogarnąć to i w Bmw będzie na to sposób, może ktoś z CodeMyBimmer się wypowie. W Poprzednim aucie miałem połączony sony po kablu usb(mirrorlink), Iphone po BT, a muzyka z pendrive lub radio :) to było super rozwiązanie. Nic nie musiałem wieszać na szybie ;)

• Zasłużeni forumowicze

Nie wystarczy Wam jak telefon leży w konsoli środkowej i ustawione są głośne powiadomienia o kontroli drogowej? Wtedy tylko pika, że coś się zbliża i trzeba uważać.

Ewentualnie można ustawić powiadomienia po Bluetooth i jak coś się dzieje to słychać wszystko z głośników auta ale w G3x jest na tyle cicho że i zwykle powiadomienia z tel bardzo dobrze słychać.

Screen Mirroring działa do 7km/h standardowo.

Potem pojawia się komunikat, ze w trosce o bezpieczeństwo przestaje to działać.

Próbowałem to badać jakieś 2 miesiące temu - nikt nie podejmował się tego przekodować aby śmigało niezależnie od prędkości.

• 1 rok później...
Aż tak głęboko nie wnikałem w yanosika, zauważyłem, że na tel pokazuje POI np stacje benzynowe itp, a jak wybrałem trasę, duże podobieństwo było do map Google. No trudno, może to odpracują, a narazie zostaje po staremu, tel android zostaje w aucie na uchwycie.