Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko:

w moim aucie (bez szyberdachu) podsufitka byłą zmieniana ze zwykłej na mpakietowa. poprzedni własciciel robił to sam ze znajomym, koniec końców ogólnie wydaj sie ze podsufitka się telepie, szczególnie z tyłu. wiem że demontaż i montaż to nie jest jakaś trudna sprawa, ale skoro poprzedniemu właścicielowi to słabo wyszło to myslałem zeby zrzucili to i spojrzeli na to i założyli z powrotem "dobrze" w serwisie

Ile może kosztowac taka usługa? ile realnie jest pracy przy zdjęciu i założeniu podsufitki?

mechanik specjalizujący się w bmw póki co zawołał mi 200zł za taką robotę + ewentualne części jak będzie trzeba coś naprawić zeby się nie telepała

czytając o tym że nie jest to trudne, cena wydaje mi się dość spora , ile w praktyce z tym roboty jest i czy ta cena jest adekwatna do ilości pracy jaką trzeba włożyć?

ps. Temat przenosze z działu blacharstwo,lakiernictwo,wygląd. Tam nikt nic nie odpisał, chciałbym poszukać szczęścia tutaj :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ile chciałbyś żeby to kosztowało?

Wbrew pozorom pracy przy demontażu/montażu jest sporo, nie jest ona może skomplikowana w egzekucji, ale wymaga uwagi, żeby czegoś nie połamać, etc.

To wszystko przekłada się na czas poświęcony na całą operację, a czas kosztuje.

Swoją drogą 200pln + koszty spinek to wg mnie wcale niewysoka kwota za taką usługę.

Znajdź sobie filmy na yt pokazujące zagadnienie. Może finalnie sam podejmiesz rękawicę.

pzdr

yaz

Opublikowano

nie podejmę, prawdopodobnie jeszcze bym to bardziej popsuł

Dzięki za odpowiedz, ogólnie wydawało mi się że 200zł to może być sporo gdyz wszędzie widze opinie "proscizna" "banalna robota" itp. itd., ale jeśli faktycznie zdjęcie tego i ewentualna naprawa troche będzie trwała to wtedy to 200 to nie jest duży koszt ;)

własnie nie miałem pojęcia ile "trwac" może taka operacja,, dzięki :>